Hlavní obsah

Muži nás klamou. Falešnými těly!

Foto: Thinkstock

I muži využívají služeb plastických chirurgůFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyrýsované břicho, nos jako vytesaný do kamene, hladká tvář bez vrásek, přifouknuté centimetry v intimních partiích… To všechno muži postupují, aby byli atraktivnější! Není tedy všechno zlato, co se tváří přirozeně! Kliniky plastické chirurgie vylepšují vzhled našich partnerů, milenců, synů i šéfů. Kde všude nechávají řádit skalpel?

Článek

O tom, že kromě žen i muži dokonale klamou tělem, není pochyb. I oni totiž podlehli kouzlu estetické a plastické chirurgie!

„Muži podstupují plastické operace stejně jako ženy, jen v odlišném spektru zákroků. A je pravda, že mužských klientů stále přibývá,“ popisuje trend lékař Roman Kufa z Perfect Clinic. Podle něj tvoří muži zhruba 15-20 % všech klientů kliniky. A co si nechávají upravovat nejčastěji? „Muže většinou zajímá odsátí tuku z oblasti břicha, úprava nosu, očních víček, odstátých boltců a často dnes už podstupují plastickou operaci obličeje čili facelifting. To svědčí o tom, že je vrásky nenechávají v klidu a ani aplikace botulotoxinu jim proto není cizí,“ říká Kufa a dodává: „Také operujeme u mužů takzvanou gynekomastii, kde se jedná o zvětšení mužské prsní žlázy vlivem hormonálních změn.“

Jan Illek z pražského Lékařského domu uvádí, že konkrétně tento zákrok podstoupí na klinice asi 50 klientů za rok, z čehož značnou část tvoří cizinci. „Obliba tohoto zákroku v zahraničí výrazně vzrostla zejména v minulém roce. U českých mužů počítáme se zpožděním zhruba dva až tři roky, i když počet také postupně narůstá," doplňuje Illek.

Zvětšování penisu? Muži si to rozmýšlejí!

Některé statistiky uvádějí, že na špici nejčastějších zákroků je zvětšování penisu (jak do šířky, tak i délky). Není to ale docela pravda. „Co se týče zvětšování penisu, pak bych neřekl, že se jedná o nejčastější zásah. Tento zákrok provádí jen některá pracoviště, ale naše klinika ho v nabídce nemá, protože výsledky nejsou vždy přesvědčivé,“ argumentuje vedoucí lékař Perfect Clinic Kufa.

Foto: ThinkstockMuži také chtějí zakrýt své vrásky

A jeho kolega z týmu Lukáš Frajer doplňuje, proč jsou u tohoto zákroku obezřetní: „Zvětšování této intimní partie je možné, avšak s velkými riziky, které byly studiemi prokázány až u 70 procent případů! Penis je totiž zavěšen na stydké kosti vazem, který ho fixuje v oblasti hráze, kde je část penisu skryta. Přetnutím tohoto vazu při operaci dojde k malému předsunutí penisu směrem dopředu a k jeho optickému zvětšení v té části, která vyčnívá v oblasti stydkého pahorku. Takto dojde ke zvětšení o zhruba 2 až 3 centimetry. Bohužel však tímto ztrácí penis svůj pevný opěrný bod a mohou pak vznikat poruchy erekce a penis se při styku může poranit při takzvané hypermobilitě, která vzniká z přetnutí vazu.“

Jaká rizika hrozí při úpravě mužství?

Co to tedy může znamenat pro muže, který si nechá tímto stylem penis „vylepšit“? „Ve výsledku muž získá pocit většího mužství, ale za cenu zaostávání funkční stránky,“ popisuje doktor Frajer. A dodává, proč je dál k tomuto výkonu tak skeptický. „Myslím si, že by se tento výkon neměl provádět jen z estetických důvodů. Jinými slovy: pokud k tomu není zcela jasná indikace. A těch je velmi málo - například takzvaný mikropenis, což je označení pro penis menší 8 cm.“

Jak je oběma lékařům známo, řada klientů po sdělení této skutečnosti od výkonu ustupuje, protože si uvědomí riziko. Radši tak větší rozměry pohlavního orgánu v zájmu jeho funkčnosti oželí.

Foto: Perfect Clinic

Vedoucí lékař Perfect Clinic MUDr. Roman KufaFoto: Perfect Clinic

Na zákrok i v 77 letech!

Samozřejmě existuje spousta mužů, kteří nejezdí na obchodní jednání, kde je důležitá jejich image, odstáté uši nebo křivý nos neřeší, a proto se o plastiky nezajímají. Podle Romana Kufy jsou totiž jeho klienti většinou lidé, kteří dbají na svůj vzhled a jsou „vidět“. „Muži, kteří musí fungovat mezi lidmi, mají společenské povinnosti nebo vystupují veřejně. Většinou svobodní nejsou, ale věková kategorie je široká - začíná už ve dvaceti letech, pokud se jedná o operaci nosu, liposukci břicha a boků, gynekomastii a odstáté boltce, a dosahuje až k šedesátce, kdy převažuje zájem o operaci očních víček a obličeje. Nedávno jsem operoval velmi příjemného pána, kterému bylo 77 let a byl ve výborné kondici,“ doplňuje Kufa. Podobnou zkušenost má i Jan Illek z Lékařského domu v Praze 7: „Nejstarší pán operovaný na naší klinice měl 75 let. Přišel kvůli operaci víček."

Celková proměna? Za 130 000 korun!

Muži kvůli úpravě svého zevnějšku musejí sáhnout hlouběji do kapsy – stejně jako ženy poháněné touhou vypadat lépe. Jak řekl Roman Kufa, v Perfect Clinic se pohybují ceny za liposukci břicha od 20 do 35 000 korun, operace nosu stojí kolem 30 000 korun, oční víčka zhruba 10 000 korun, odstáté boltce 12 000 korun, facelifting 37-45 000 korun, gynekomastie 25 000 korun.

A kolik stojí muž upravený od hlavy až k patě? „Paty ještě neděláme“, vtipkuje pan doktor a vysvětluje, že záleží na tom, jaké operace by se prováděly. „ Dejme tomu operace obličeje, nosu, víček, uší a liposukce břicha by klienta vyšla na zhruba 130 tisíc korun. Nohy a zadek si muži obvykle upravovat nenechávají, nemívají s těmito partiemi standardně trable.“

Na kliniku jako do sámošky pro rohlíky

Bariéry typu „co tomu řeknou lidi“ už dávno padají. Muži se prostě chtějí líbit, takže se v současnosti neostýchají zákroky podstupovat. Ale je pravda, že jsou v tomto směru mlčenlivější než jejich něžnější polovičky. „Možná se ještě tolik veřejně nesvěřují s prodělanými operacemi a se svými úmysly jako ženy, ale s oslovením kliniky už v dnešní době problém nemívají. I pro muže se návštěva kliniky plastické chirurgie stává normálem,“ hodnotí vývoj Kufa.

To, jakým lékařským rukám pánové svěří své tělo, záleží především na zkušenostech jejich blízkých. „Stejně jako u žen je doporučení nejpřesvědčivějším argumentem. Muži ale hodně dají na exaktní informace, zatímco ženy spíše na dojmy,“ upřesňuje doktor Kufa a dodává, že dalším kanálem, kde muži hojně hledají, je internet. Používají však jiné vyhledávače než ženy.

Tak co, milé dámy, kolik by bylo potřeba peněz, aby se i váš partner proměnil ve vysněného prince? Nebo si myslíte, že na vzhledu nezáleží, a milujete ho takového, jaký je?

Reklama

Související témata:

Načítám