Hlavní obsah

Naučíme vás nosit malé bílé! Jaké kombinace těmto šatům sluší?

Foto: Eva Malúšová

I tentokrát jsme vybírali modelku z řad vás, čtenářek. Osmadvacetiletá Klára se této role zhostila na jedničku. Podtrženou :-)Foto: Eva Malúšová

Reklama

Zkratka LBD, pod kterou se skrývají malé černé, už je notoricky známá. Do módního slovníku (a následně šatníku) se ale vyplatí přidat i LWD – little white dress. Bílé šaty unosíte na nesčetně způsobů!

Článek

O konkurenci se mluvit nedá. Malé černé i jejich bílá varianta jsou spíše jako sestřičky. V šatníku se vám budou hodit bez debat oboje.

Že jste si ještě žádné sněhově bílé šaty nepořídily? Právě teď je ideální příležitost to změnit. Malé bílé jsou totiž na léto jako stvořené a ocení je i ženy, pro které je černá příliš tvrdá. S čím vším se dají kombinovat? Prohlédněte si ukázky, které pro vás poskládala stylistka Šárka.

Vklouzněte do tenisek

Jednou z výmluv, proč si ženy často schovávají šaty jen na večer, jsou právě podpatky a jejich nepohodlnost. Ty však zdaleka nejsou nutností. Na běžné nošení můžete klidně obout tenisky. Stylistka vsadila na klasické conversky, ale skvěle budou vypadat i tenisky kožené. Ležérní sestavu můžete doplnit barevným kardiganem, případně i sáčkem.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1299 Kč), kardigan (Lindex, 899 Kč), boty (Converse, 1790 Kč), kabelka (H&M, 999 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Sháníte nové šaty? A co říkáte na tuto trojici?Foto: archiv firem

Pohrajte si s pásky

Šaty můžete osvěžit i různými pásky, které navíc zdůrazní ženskou siluetu. K bílé se budou hodit také vzory, které můžete zpozorovat na kabátě a stejně tak i botách.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1299 Kč), kabát (Van Graaf, 4499 Kč), boty (H&M, 899 Kč), prsteny (Lindex, 149 Kč/set), pásek (New Yorker, 149 Kč)Foto: Eva Malúšová

Spárujte šaty s lehkou vestou

Přestože bílé sluší společnost výrazných barev, není od věci ji sem tam ponechat v jemném provedení. Naším favoritem je spojení bílé s krémovými odstíny. Využití najdete i pro lehkou, delší vestu s páskem, která je momentálně vysoce módní záležitostí.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1299 Kč), vesta (H&M, 999 Kč), boty (Office Shoes, 2690 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Zamilovaly jste se do vestového trendu? Tohle jsou kousky, po kterých prahneme my!Foto: archiv firem

Vrstvěte

Než definitivně nastoupí léto, můžete malé bílé doplnit o semišovou bundu. Chcete-li šaty trochu obměnit, oblékněte přes ně sněhově bílou vestu. Je lehoučká, dá se v pase zašněrovat a výsledek bude zase jiný. Říz kompletu dodá i klobouk a kotníčkové boty s otevřenou špičkou.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1299 Kč), vesta (Marks & Spencer, 1799 Kč), semišová bunda (Review, 2999 Kč), kabelka (New Yorker, info o ceně v obchodě), boty (F&F, 799 Kč), klobouk (Lindex, 599 Kč), náramky (Lindex, 299 Kč/set)Foto: Eva Malúšová

Vezměte na milost kimono

Tento svršek je u nás stále tak trochu opomíjený, v kombinaci s šaty a podpatky ale vypadá kimonový top skvěle! V podobné sestavě se nemusíte bát vyrazit ani do společnosti.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1299 Kč), kimono (H&M, 1999 Kč), pásek (Orsay, 299 Kč), boty (Office Shoes, 2690 Kč), náušnice (Lindex, 399 Kč), prsten (Lindex, 149 Kč)Foto: Eva Malúšová

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám