Hlavní obsah

10 pomocníků pro zábavnější úklid

Foto: Thinkstock

Zvládněte úklid bez problému!Foto: Thinkstock

Reklama

Nudný, otravný, šedý, nezáživný – také se vám vybaví tato slova, když se řekne úklid? Zkuste se podívat kolem sebe a určitě objevíte řadu pomocníků, které vám práci mohou zjednodušit, ale hlavně se vám budou líbit. Tady je deset z nich, které nejde nemilovat!

Článek

Krásné, barevné a veselé – takové mohou být držáky a poličky na čisticí a úklidové prostředky, houbičky na mytí nádobí i košťata. Rozhodně po nich sáhnete raději než po těch obyčejných. Když se navíc přidá ke kráse ještě trocha té „inteligence“, která vás donutí dávat věci na své místo, zajistit, že nebudou věčně někam padat, pořádek doma udržíte mnohem snadněji. Podívejte se, co vám doma může udělat radost!

Zátka, která se přisaje

Žádné hledání, žádné lovení, žádná ztráta vody! Univerzální zátka Clean Kit dokonale uzavře dřez s výlevkou až do průměru devět centimetrů. Je vyrobena ze silikonu, který odolá horké vodě, a kromě modré barvy máte na výběr i bílou a šedou. Tescoma ji nabízí za 69 korun.

Uklízejte stylově!

Připadáte si neustále jako čarodějnice na koštěti, jak věčně doma bojujete s chuchvalci prachu a drobky na podlaze? S těmito krásnými košťaty vám to půjde samo. Zdobí je zebří vzor nebo milé puntíky na červeném podkladu. Prodávají se za 99 korun v This & That.

Zkroťte houbičky ve dřezu!

Povalují se vám houbičky a drátěnky na kuchyňské lince, ve dřezu či jsou různě poschovávané v rozích, kde je jen těžko hledáte? Pořiďte si na ně plastový držák, který zavěsíte na hranu mezi dvěma dřezy nebo dřezem a odkapávačem. Na výběr máte čtyři barvy – červenou, zelenou, bílou a šedou a v obchodě Krásnýdomov.cz za ně zaplatíte 169 korun.

Lepší než myčka je Tim

Stejně pracovitý a výkonný jako myčka nádobí je určitě kartáč na nádobí, kterého tvůrci pojmenovali Tim. Když nepracuje, nikde se neválí, ale vzorně stojí tam, kde mu určíte. Navíc si ho lze vybrat v šesti barvách, takže bude maximálně ladit s vaší kuchyní. Na Koziol.cz je k dostání za 286 korun.

Norbert vás podrží

Houbička na nádobí zpravidla bývá všude, jen ne tam, kde jste ji položili naposledy. Pokud ji však necháte na hlídání speciálnímu držáku jménem Norbert, bude po problému! Norberta si můžete vybrat na Koziol.cz v šesti barvách a doma vám bude sloužit za 381 korun.

Amanda je na čistotu

Neustále čisté ruce, ale i umyvadlo budete mít s Amandou. Jde o kombinaci držáku a „nepatlavého“ protipachového mýdla. Dostanete ji v pěti barevných odstínech na Koziol.cz za 467 korun.

Vše, co vaše nádobí potřebuje

Dávkovač mycího prostředku, díky kterému dáte do vody jen to správné množství, a ušetříte tím peníze i přírodu, drátěnku a kartáč na mytí nádobí – to všechno v sobě skrývá sada Balvi Slim. Můžete si ji pořídit v kombinaci bílé barvy s oranžovou, zelenou či šedou. K mání je v Naoko za 845 korun.

Králík – spolehlivý hlídač vašich utěrek

Králík a mrkev – to je spolehlivá dvojka, která vám ohlídá papírové utěrky v kuchyni. Navrhl ji Stefano Giovannoni pro slavnou značku Alessi. Držák koupíte v několika barvách za 972 korun u firmy Decoland.

Němý sluha pro váš úklid

Nejen místo na mycí houbičku, ale i držák utěrky nahradí tento němý sluha vaší kuchyně, Umbra Chariot. Má velikost 13 x 10 x 26 centimetrů a Krásnýdomov.cz ho prodává za 309 korun.

Toaleta má květiny ráda

I záchodová štětka může být designový kousek zdobící vaši koupelnu. Kartáč ve tvaru květiny v v květináči má výšku 48 centimetrů a pochází opět z dílny Stefana Giovannoniho pro Alessi. V Decolandu ji koupíte za 972 korun.

Ještě si myslíte, že úklid je jen šedá nuda? A máte doma vy nějakou speciální vychytávku, která vám úklid zpříjemňuje?

Reklama

Související témata:

Načítám