Hlavní obsah

Outfity s doplňky i bez nich: Vidíte ten rozdíl?

Foto: Marie Bartošová

Sílu doplňků si vyzkoušela čtenářka LuckaFoto: Marie Bartošová

Reklama

Ačkoli by se mohlo zdát, že v módě hrají „druhé housle“, opak je pravdou. Doplňky dokážou proměnit i ty nejjednodušší oblečky ve stylové outfity, odpovídající posledním módním trendům. Máte v šatníku džíny s klasickým sáčkem a jednoduché šaty? Bezva! Pak si můžete „zadoplňkovat“ s námi!

Článek

Přestože by – alespoň podle svého názvu – měly oblečení jen doplňovat, ve skutečnosti často právě doplňky rozhodují o tom, jak bude ve výsledku celý váš model působit. Stačí se podívat na malou ukázku, kterou pro vás připravila stylistka Marie Fléglová.

Silná trojka

Džíny, jednoduché bílé triko a černé sáčko – trio, které nechybí snad v žádném dámském šatníku a nikdy nevychází z módy. Rádi bychom vám ukázali, že na to, abyste byly stylové, nepotřebujete skříň narvanou k prasknutí. Stačí, když se dostatečně zásobíte nadčasovými a klasickými kousky, které doladíte trendy doplňky.

Nejprve jsme naši modelku, čtyřiadvacetiletou Lucku z Pardubic, vyfotili bez jakýchkoli doplňků. Záměrně jsme ji ochudili o boty, i ty už totiž mění to, jak celkový dojem z oblečení vyzní. Výsledek? Neurazí, nepotěší.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: džíny (Only, 1099 Kč), tílko (Vero Moda, 299 Kč), sako (New Yorker, 859 Kč)Foto: Marie Bartošová

A teď znovu a lépe!

Pro tentokrát zapomeňte na tenisky se sportovní taškou a zkuste model doplnit kombinací polobotek a zajímavé kabelky. Stylistka při výběru bot vsadila na metalické odlesky, trendy následovala i při výběru kabelky s kožešinkou. Obleček doplňte kloboukem (mimochodem dalším hitem sezony), vyberte zajímavý náhrdelník, případně prsten a vybavte džíny páskem. Na ruku se vám budou hodit hodinky v pánském stylu. V podobně laděném outfitu můžete vyrazit do města, případně pokud nemáte předepsaný přísný firemní dress-code, i do práce.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: boty (Zara, 2499 Kč), klobouk (New Yorker, 199 Kč), náhrdelník (Vero Moda, 299 Kč), hodinky (New Yorker, 329 Kč), kožený pásek (Vero Moda, 949 Kč), kabelka (Promod, 999 Kč), prsten (Swatch, info o ceně v obchodě)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Stačí pár doplňků a s nudným outfitem je konecFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Kožešina je trendem sezony, užijte si jí třeba právě na kabelceFoto: Marie Bartošová

Verze na večer

Den máte úspěšně za sebou, a teď hurá na party! Co si ale vzít na sebe? Vyměňte polobotky za podpatky (nezapomeňte ohrnout nohavice, aby vaše skvostná dvojka pořádně vynikla!), přidejte trochu barev, a pryč s velkou kabelkou. Na večer se vám bude lépe hodit menší verze, třeba tato třpytivá. Na krk pověste hvězdičky (víte přece, že je nosí každá správná módní hvězda?), přidejte náramek, místo pánských hodinek nasaďte nějaké ulítlejší, a můžete vyrazit!

Foto: Marie Bartošová

Na foto: boty (Bershka, 399 Kč), náhrdelník (Zara, 499 Kč), náramek a hodinky (Swatch, info o ceně v obchodě), kabelka (Mango, 1099 Kč), pásek (Vero Moda, 349 Kč), brýle (Ray Ban, 5500 Kč), prsten (Mango, 499 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Vyměňte doplňky a vyrazte rovnou na partyFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Flitrovaná kabelka je na večírek ideálníFoto: Marie Bartošová

Osamělé černé šaty

A tohle jsou druhé hrdinky našeho článku, černé šaty. Stylistka Marie vybrala jejich zajímavější variantu, ale tuhle přeměnu zvládnete i s jejich jednoduchou verzí. Podívejte, jak smutně samotné vypadají. To si říká o doplňky!

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Zara, 799 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pro vyznavačky elegance

Chystáte se na večírek nebo chcete být zkrátka a dobře jen za dámu? To si vyžaduje „slušňácké“ obutí – třeba jako tyhle lakovky s páskem. Místo nudných a nepříliš stylových „tělovek“ si k šatům natáhněte vzorované punčochy, ale pozor, síťované moc elegantně působit nebudou. Čtenářka Lucka si vyzkoušela černé puntíkované a na krk ještě dostala perličkový náhrdelník. Stylistka přidala prsten, náramek a pro případ, že by venku lilo, ještě skvělý deštník.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: punčochy (Marks&Spencer, 399 Kč), boty (Marks&Spencer, 999 Kč), náhrdelník (New Yorker, 159 Kč), náramek (Promod, 399 Kč), deštník (Zara, 399 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Se stylovým deštníkem vás žádná přeháňka nerozhodíFoto: Marie Bartošová

Šaty v ležérním kabátku (pardon, bundičce)

Jak naopak využít šaty v případech, že chcete vyrazit ven s kamarádkou a vypadat ležérně? Přes šaty přehoďte džínovou bundičku, obujte neformálnější botky a na krk uvažte šátek. Pak už stačí jen stylová kabelka nebo velké psaníčko, náušnice, náramek a šaty vypadají naprosto jinak!

Foto: Marie Bartošová

Na foto: džínová bunda (Zara, info o ceně v obchodě), šála (H&M, 399 Kč), punčochy (Lindex, 149 Kč), boty (Killah, 769 Kč), náušnice (Only, 199 Kč), kabelka (Diesel, 999 Kč), náramek (Swarovski, 3500 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

V této podobě šaty unosíte i přes denFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Klasickou kabelku můžete vyměnit za maxi psaníčkoFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Vizážistka Martina v akciFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Stylistka Maruška hlídá každý detailFoto: Marie Bartošová

Která z verzí se vám líbí nejvíce? A podle čeho vybíráte doplňky vy? Napište nám váš názor!

Styling: Marie Fléglová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Vizáž: Martina Vlčková (SURFACE, profesionální škola vizážistů)

Reklama

Načítám