Hlavní obsah

Každá správná hvězda nosí… hvězdičky!

Foto: Mia Mirrelli

Roli modelky si vyzkoušela čtenářka LuckaFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baví vás proužky a puntíky? Nás také, ale uznejte samy, nebylo jich za poslední dobu už trochu moc? Pojďte je na chvíli odložit a dejte šanci i jiným motivům – třeba hvězdičkám, které předvedli ve své kolekci pro podzim/zimu mistři z dua Dolce&Gabbana. Pozor, jsou vysoce návykové!

Článek

Sledovat podzimní přehlídku Dolce a Gabbany bylo jako pozorovat noční oblohu. Hvězdy i menší hvězdičky byly snad na každém druhém modelu. Ani při kombinování jednotlivých kousků se návrháři nedrželi zkrátka, klidně smíchali dva hvězdičkové kousky dohromady nebo je doplnili o oslnivě blýskavou sukni. Nechyběly šaty v decentní délce pod kolena, zároveň jste ale mohly vidět i hvězdné kousky, které byly dráždivě transparentní.

Foto: archiv firmy

Na foto: Dolce&Gabbana, ready-to-wear podzim/zima 2011Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: Dolce&Gabbana, ready-to-wear podzim/zima 2011Foto: archiv firmy

Zapíší se hvězdičky mezi nesmrtelné vzory stejně jako třeba takové puntíky? Pravděpodobně ne. I přesto je ale doporučujeme vyzkoušet. Jsou neokoukané, a jak uvidíte za chvíli, skvěle si rozumí také s hřejivými materiály. Snad je to i tím, že mohou evokovat sněhové vločky.

Že byste je vyzkoušely, ale na oblečky od renomované značky nemáte finance? Stejně jako každý jiný trend se hvězdičky bleskově přesunuly z módního mola do větších obchodních řetězců, takže je můžete sehnat opravdu ve všech cenových relacích.

Teď už se ale pojďte podívat na to, jak s hvězdičkami naložit mimo módní mola. Roli modelky si tentokrát vystřihla čtenářka Lucka.

Spřátelte hvězdičky s vaším šatníkem

Nejjednodušším, a vlastně i nejméně nákladným způsobem, jak do šatníku vpašovat nový trend, je pořídit si hvězdičkový top a šikovně ho zkombinovat s tím, co už máte doma. V tomto případě to byl mix růžového topu, přes který přišlo ještě sáčko stejné barvy a vesta s páskem.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: top (New Yorker, 249 Kč), sako (Mango, 1199 Kč), džíny (Only, 1099 Kč), náramek (New Yorker, 109 Kč), vesta s páskem (Only, 1099 Kč), šála (Vero Moda, 799 Kč), boty (Mango, 3799 Kč), hodinky – čtenářky vlastníFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Hvězdičkový top snadno zkombinujete s tím, co už máteFoto: Mia Mirrelli

Když se ochladí

Jak už jsme psali výše, hvězdičky krásně souzní i se zimními kousky. Stylistka se tentokrát zaměřila na legíny (abyste nemrzly, oblékněte pod ně teplejší punčochy), ke kterým přidala sněhově bílou bundičku, chlupaté hucule a beranici, která zahřeje i ty největší zmrzlíky.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: čepice (New Yorker, 379 Kč), šála (Vero Moda, 599 Kč), bunda (New Yorker, 990 Kč), legíny (New Yorker, 179 Kč), boty (Salamander, 3990 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

V tomhle vás zima rozhodně nezaskočíFoto: Mia Mirrelli

Na party za hvězdu

V hvězdičkových šatech budete na každé party za hvězdu. Nosit je můžete s klasickým černým sáčkem nebo, jak vidíte na Lucce, i s koženou bundičkou, která působí modernějším a méně uhlazeným dojmem. Tělové punčochy vyměňte za světlé. Pokud si na ně netroufáte, zkuste černé a přidejte psaníčko. Výsledek bude dokonalý!

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (Dolce&Gabbana, info o ceně v obchodě), psaníčko (Dolce&Gabbana, info o ceně v obchodě), bunda (Mango, 1099 Kč), punčochy (Bella Brutta, 99 Kč), boty (Salamander, 4690 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Hvězdičkové šaty jsou na party ideálníFoto: Mia Mirrelli

Kombinace pro odvážné

Pakliže dáváte přednost smělejším modelům, určitě zkuste hvězdnou halenkuzkombinovat se sukní, která je celá posetá flitry. Boty potom vyberte co nejjednodušší, třeba černé „kotníčkovky“ na podpatku. A doplňky? Netřeba.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: sukně (Zara, 1499 Kč), halenka (Zara, 999 Kč), boty (Mango, 3799 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Sukně s flitry a hvězdičková halenka? Klidně!Foto: Mia Mirrelli

Průhledná-neprůhledná

Líbí se vám transparentní halenky, ale nevíte si rady s jejich nošením? Pokud si je netroufnete obléct jen tak přes podprsenku, můžete pod halenku zvolit tílko nebo přes ni fikaně přehodit vestu. Nosit ji můžete třeba ke koženým legínám a kozačkám (krásné kousky objevíte ve článku Tyhle kozačky vládnou letošnímu podzimu!).

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: halenka (Dolce&Gabbana, info o ceně v obchodě), vesta (Zara, info o ceně v obchodě), legíny (Topshop, 730 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Průsvitnou halenku můžete nosit s vestouFoto: Mia Mirrelli

Trefili se vám návrháři hvězdičkovým trendem do noty? A jak se vám líbí modely, které si vyzkoušela čtenářka Lucka? Pište nám své názory!

Vizáž a styling: Janka Letková

Děkujeme pražskému designovému obchodu s nábytkem Urban Survival za poskytnutí prostor k focení.

Reklama

Související témata:

Načítám