Hlavní obsah

Plavky pro boubelky. V hlavní roli naše čtenářka!

Foto: Mia Mirrelli

Při vhodně zvolených plavkách vás kila navíc nemusí trápitFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte na otázku „proč s námi nevyrazíš k vodě?“ připravenou bohatou zásobu výmluv? Končí vaše každoroční pátrání po plavkách, které by slušely i silnější postavě, neúspěchem? Nebojte, my vás v tom nenecháme! Poradíme vám, na co si dát pozor a jak konečně objevit plavky, ve kterých se budete cítit dobře.

Článek

Jestli je shánění padnoucích plavek pro většinu žen složité, pro dámy, které trpí nadváhou, je to téměř nadlidský výkon. Přestože se situace v českých obchodech rok od roku zlepšuje, stále se nabídka bohužel nevyrovná té zahraniční. Plavky pro boubelky sice jsou, ale často v nepříliš zajímavém provedení.

O tom by mohla vyprávět i naše čtenářka a maminka dvouletého chlapečka Petra, která se pro vás převlékla do koupacího. Doufáme, že její odvahu oceníte!

Foto: Mia Mirrelli

Vrchní díl (Marks and Spencer, 369 Kč), spodní díl (Marks and Spencer, 199 Kč), náhrdelník (Marks and Spencer, 429 Kč), klobouk (Marks and Spencer, 429 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Tankiny jsou pro baculky ideální volbouFoto: Mia Mirrelli

Hurá k vodě!

Karibik nám bohužel neprošel, a tak jsme vyrazily fotit na jednu pískovnu za Prahou. Už cesta tam by vydala na celý článek. Možná, že na tom, co se říká o ženách a špatném orientačním smyslu, přece jen něco bude. Náš čistě dámský výlet by se dal vystihnout heslem „je to sice zkratka, ale o to delší cesta“, kdy fotografka Mia každých pár minut křičela „ale teď už tam určitě budeme“. Nakonec jsme se naštěstí dostaly na místo a rozložily si na dece u vody módní tábořiště.

Foto: Mia Mirrelli

Vrchní díl (FF, 300 Kč), spodní díl (FF, 180 Kč), šátek (FF, 170 Kč), žabky (Roxy, 442 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Spasí vás plavky vcelku?

Stylistka Janka napůjčovala spoustu typů plavek ( 10 nejčastějších střihů jsme vám už představili) a na Petře bylo, aby zkoušela, zkoušela a zkoušela. Připraveny jsme měly i troje plavky vcelku, o kterých se říká, že jsou pro boubelky ideální. Nebyly. Největší neplechu dělaly lemy plavek, které se hodně zařezávaly, a Petřině postavě tak vůbec nelichotily. Určitě tedy nesluší všem ženám, které jsou silnější. Pokud máte problematickou spodní polovinu těla, stejně jako naše čtenářka, může se vám přihodit totéž. Tyto plavky jsou vhodnější pro dámy, které mají souměrnější postavu, větší bříško nebo širší horní polovinu těla.

Foto: Mia Mirrelli

Vrchní díl (FF, 180 Kč), spodní díl (FF, 180 Kč), šátek (FF, 170 Kč), náhrdelník (Marks and Spencer, 429 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na pláži využijete šátek, který schová problematické partieFoto: Mia Mirrelli

Ideální trefa – tankiny

Co ale naopak Petře slušelo, byly tankiny. Vrchní díl zakryje povolené bříško, jestliže máte silné nohy, můžete upřednostnit spodní díl s nohavičkami. Plavky se navíc dají většinou koupit zvlášť, takže si můžete pořídit jiný spodek i vršek podle toho, jaký střih vám sluší. Pokud jste kolem nich dosud jen brousily, určitě je zkuste. Uvidíte, že vás příjemně překvapí. Tankiny najdete i ve článku Už máte nové plavky?.

Zkombinujte bikiny – ale chytře!

Spousta žen, včetně těch silnějších, nedá dopustit na klasické dvoudílné bikiny. Pokud do nich půjdete i vy, pamatujte na to, že kritická místa byste měly potlačit ideálně tmavší barvou bez vzorů, a naopak štíhlejší partie vyzdvihnout. Stejně jsme ladily i plavky pro Petru. Vybraly jsme tmavý jednoduchý spodek s nohavičkami, a protože má útlý hořejšek, upoutaly jsme pozornost k němu. Jak? Výraznou a barevnou podprsenkou.

Foto: Mia Mirrelli

Vrchní díl (Roxy, 1014 Kč – cena je za celé plavky), spodní díl (Marks and Spencer, 199 Kč), taška (Roxy, 962 Kč), brýle (Topshop, 535 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Nezbytné plážové doplňky

Jestli se v plavkách necítíte dobře, pořiďte si delší tuniky nebo vzdušné kaftany, které na sebe přehodíte, zatímco se budete procházet po pláži. Silnější nožky zakryjí i šátky, které můžete barevně sladit s plavkami. Ty se dají navíc uvázat na spoustu způsobů. Přidejte krásné žabky, stylovou plážovou tašku, velké brýle a nezapomeňte ani na pedikúru a výrazný lak. Kompletní tipy najdete ve článku Plážová móda: top 12 trendů!. Uvidíte, že na pláži zazáříte.

Foto: Mia Mirrelli

Vrchní díl (Marks and Spencer, 399 Kč), spodní díl (Marks and Spencer, 199 Kč), náhrdelník (Marks and Spencer, 429 Kč), taška (Topshop, 1065 Kč), brýle (Topshop, 535 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Doufáme, že letos nebudete hrát „na schovávanou", a vyrazíte na pláž nejen v padnoucích plavkách, ale i s úsměvem na tváři.

Styling a vizáž: Janka Letková

Reklama

Související témata:

Načítám