Hlavní obsah

Pořiďte si na léto svůdné rty!

Foto: Thinkstock

Svůdné jsou jen dokonale nalíčené rtyFoto: Thinkstock

Reklama

Máte úzké rty? Nevadí! Plnější, sexy rty přitahující pozornost všech mužů v okolí můžete mít i vy! Díky hydratační péči a kouzlům s očními stíny dokážete zázraky. Oblečte své rty do sluncem prozářených šťavnatých letních barev. Svět vám padne k nohám!

Článek

Dokonalé rty k zulíbání působí svěžím, zdravým a vzrušujícím dojmem. Toho docílíme pravidelnou péčí: peelingem (Etre Belle, 15 ml za 637 korun) a hydratací za pomoci balzámů a lesků na rty (např. Avon, balzám na rty s medem a mandlovým olejem, 4 g, 36 kotun), což je zvlášť v letním období velmi důležité. (Kdo by toužil po polibku drsných a suchých rtů.) Co ale dělat, pokud nejste spokojená s tvarem rtů?

Kouzla s rozměry

Pokud křivky úst neodpovídají vašim představám, spraví to jednoduchý kouzelnický trik. Překrytí podkladovým make-upem zahladí stopy přirozených kontur a následná oprava tužkou na rty jim dodá potřebné rozměry. (Make-up navíc zmatňuje a působí jako prevence proti usazování barvy ve vráskách rtů). Umístění linky těsně nad okraj rtů, pokud jsou příliš úzké, je opticky přifouknou jedna báseň! Korekce prospěje i silným rtům, které mohou být menší díky lince pod okrajem rtů, a nakonec i těm nepravidelným.

Obávat se konturovacích barevných „pastelek“ a nesprávně vedených tahů opravdu nemusíte. Po celém obvodu rtů tužkou naznačte body, které spojte ze středu směrem ven. Sama uvidíte, že to nic není, a vaše rty rázem dostanou úžasné linie. Malovat si oči jste se taky nenaučila přes noc, ne?

Pokud je tužka měkká, bývá k pokožce rtů šetrnější, a tudíž ji lze použít i na vykreslování celé plochy rtů (Dermacol, Automatická tužka na rty, 0,25 g, 95 korun). Pro vyhlazující efekt se výborně hodí konturovací tužka od Bourjois, která zároveň bojuje proti vysušování (1,14 g, 138 korun). Pro maximální pohodlí slouží skvělá Elizabeth Arden s automatickým ostřením (0,25 g za 480 korun).

Foto: Thinkstock

Nebojte se používat také tužku a štětečekFoto: Thinkstock

Syté barvy dodají šmrnc!

Výběr barvy rtěnky může vyjadřovat osobní náladu nebo působit v harmonii s oblečením. Odborníci ale dobře radí nenechávat ústa nenalíčená, pokud jsou naše vlasy blonďaté, neboť to vypadá příliš usedle a nevýrazně. Pro zrzky nejsou vhodné barvy s nádechem do fialových odstínů, které je dělají starší a chladnější. A co oranžová? Po dovolené se do ní směle vrhněte, protože skvěle ladí se snědou, sexy opálenou pletí!

Koketní klasika – rudá rtěnka se neobejde bez perfektního chrupu, který se díky ní stane středem pozornosti. Delší trvanlivost rouge zajistěte nanesením podkladového make-upu a dotykem sypkého pudru. Po orámování konturovací tužkou sáhněte po tenkém štětci a precizně jím vyplňte celý prostor. Na finále si připravte odsátí přebytečné barvy papírovým kapesníčkem a opětovné nanesení barvy pro výsledný kompaktní efekt.

Okouzlete novým, třpytivým vzhledem!

Do práce, na večírek i pláž použijte univerzální a zároveň trendy look šťavnatých, plných rtů a využitím metalických očních stínů, které tím pádem najdou uplatnění nejen na víčkách. Postup je jednoduchý: Zmatněte své rty pudrem a poté štětečkem naneste do středu horního i dolního rtu blyštivou barvičku, kterou trochu mírně rozetřete do stran. Nakonec své rty oblečte do bezbarvého lesku.

Jak udržet barvu na uzdě?

Právě lesky rtěnku dokáží i zafixovat. Infinite Lip Colour z dílny Rimmelu je nepostradatelný hlavně pro nadcházejí léto, protože je schopen se vypořádat i s vodou. Podobná nezbytnost od Bourjois – bezbarvá konturovací tužka na rty 0,26 g za 161 korun se nanáší před použitím rtěnky nebo lesku, aby vaše rty vydržely dlouho tak neodolatelné a sexy!

Do těchto pomůcek se opravdu vyplatí investovat. Pro krásné léto, pro lepší pocit, pro sebe…

Reklama

Související témata:

Načítám