Hlavní obsah
3,5
(26)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Skvělý salát inspirovaný Středomořím vás jistě nadchne.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 360 g těstovin
  • 250 g listového špenátu
  • 10 ks žampionů
  • 5 ks šalotky
  • 200 g tofu natural
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 200 ml smetany na vaření 12%
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 4 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte na skus podle návodu na obalu.

02.

Tofu nakrájejte na menší kostičky a špenát omyjte a nasekejte. Stroužky česneku oloupejte, množství je na vás podle chuti. Žampiony oloupejte a nakrájejte na menší proužky, šalotku nakrájejte najemno.

03.

Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm šalotku dozlatova. Pak přidejte tofu. Poté následuje prolisovaný česnek a špenát.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

04.

Mezitím ve vedlejší pánvi poduste na troše oleje žampiony. Ty poté přidejte do základní směsi, pod kterou snižte plamen a jen udržujte teplotu.

05.

Ve volné pánvi po žampionech ještě opečte kukuřici. Přidejte ji ke zbytku a směs dochuťte kmínem, pepřem a solí.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

06.

Ve smetaně rozpusťte škrob, vše nalijte do pánve a nechte probublat.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

07.

Přidejte slité těstoviny, promíchejte a můžete podávat - teplé, nebo studené.

Reklama

Související témata:

Načítám