Hlavní obsah
3,4
(15)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Aktualizováno

Zdá se vám kombinace bůčku a jogurtu šílená? Pak jste na velkém omylu. Když totiž jogurt smícháte s křenem a bůček necháte jen pozvolna péct, zachutná tahle dobrota celé rodině!

30 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 500 g bůčku
  • 250 g křenu
  • 600 ml bílého jogurtu
  • 400 g brambor
  • 3 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Stejně jako je málo ingrediencí, tak je jednoduchý i postup. Bůček nejprve nakrájejte na asi 1–1,5 silné plátky.

Pokud si chcete ušetřit práci a slzy při strouhání křenu, kupte si ten už nastrouhaný ve skleničce. V misce jej smíchejte s bílým jogurtem, množství záleží jen na vás – někdo rád křenu hodně, jiný méně, takže radši křen přidávejte postupně.

02.

Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do pekáčku, který není potřeba ničím vymazávat. A pokud netrváte na krásně utažených roládkách, nemusíte je ani ničím zavazovat. Zbyla-li vám část jogurtu, navrstvěte jej prostě a jednoduše ještě navrch.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

03.

Když jsou všechny plátky pomazané a vyskládané v pekáčku, dejte je péct při 170 stupních Celsia asi 1,5 hodiny do trouby. Maso se krásně propeče, pustí všechen tuk a ani tato šťáva nepřijde vniveč: Když už z plechu všechno zmizí, tak zbude úžasné čisté vypečené sádlo s křenem, které je na čerstvé kousky chleba jako dělané.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

04.

Upečený bůček servírujte s bramborem nebo chlebem a garantujeme vám, že ani kousek nezbude!

Reklama

Související témata:

Načítám