Hlavní obsah

Sedm způsobů, jak si znechutit sex

Foto: Thinkstock

Přemáhat se kvůli partnerovi vede k problémům v sexuálním soužitíFoto: Thinkstock

Reklama

Milujete se s partnerem i tehdy, když padáte únavou, něco vás bolí nebo se drahý dožaduje splnění svého tajného erotického přání, které vám není po chuti? Zaděláváte si na sexuální útlum a odpor k něžnostem! Pokud nechcete, aby se pro vás milování stalo noční můrou, tak tohle určitě nedělejte!

Článek

V milostném životě existuje pár věcí, které se nevyplatí provozovat, protože maximálně tlumí vášeň, zabíjí touhu a ohrožují dobré vztahy mezi partnery. Chcete se tomu vyhnout? Pak respektujte naše sedmero, nebo si už sex nikdy nevychutnáte!

Co k intimnímu štěstí nepatří?

1. Mít sex i přes odpor

Je sice hezké sem tam sexuálně vyhovět partnerovi, i když nemáte na milování ani pomyšlení, ovšem existuje rozdíl mezi pojmy „rychleji ho odbýt“ a „nenávidět jakýkoli kontakt s ním“. Pokud vám vadí jeho chůze, tělo, chování, dech i existence celkově, a přesto se necháte k sexu „ukecat“, zaděláváte si tím na trvalé sado-masochistické chvíle – pravděpodobně už nikdy nebudete brát sex jako zdroj zábavy, nýbrž jako nutné utrpení.

„Duševní pohnutky se reálně projeví při fyzickém kontaktu a zpětně odrážejí psychiku. Kruh se uzavírá,“ komentuje sexuolog Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality. Je jasné, že něco je špatně. Něž abyste zavíraly oči před viditelnými náznaky prchající vášně, obraťte se radši včas na sexuologa.

Foto: Thinkstock

Ne vždycky je milování zdrojem štěstí a spokojenostiFoto: Thinkstock

2. Nechat se přinutit k neoblíbeným praktikám

„V sexu by mělo být dovoleno vše, co vám přináší radost a co chcete dělat dobrovolně,“ dál vysvětluje sexuolog. To znamená, že jestli partner vyžaduje orální či anální sex, milování při menstruaci, sex ve třech, návštěvu swingers klubu, fisting, pokapávání horkým voskem (vše potřebné najdete ve článku Rozpalte ho horkým voskem!) a podobně, ale vy to dělat nechcete, nemá cenu se přemlouvat – nebudete z toho mít potěšení. S partnerem spíš hledejte nějaký mírný kompromis nebo si otevřeně promluvte, kam a proč v sexu rozhodně zacházet nebudete. Dělat něco s odporem nemá smysl. Sex budete považovat za utrpení, viz bod 1.

3. Nebrat ohled na bolest

Bolest je přirozeným tělesným signálem, který upozorňuje na to, že ne všechno je tak, jak má být. Pozor, nevyplácí se ho ignorovat! Ani v běžném životě, ani při milování. „Sex a bolest k sobě nejdou už vůbec,“ upozorňuje Pastor. „Bolest snižuje sexuální vzrušení a zážitky, provází ženy při sexu asi v 15 % případů, v období přechodu ještě častěji.“ Jak že se to říká? Nic se nemá lámat přes koleno! Zprotivíte si všechno hezké, co se dá v milostném životě prožít. Ani v praktikách sado-maso aktéři nezacházejí do krajních mezí.

4. Honit se za orgasmem i jeho počtem

Orgasmus není alfou a omegou života, a proto není nutné se za ním slepě honit, sledovat jeho intenzitu a počet a myslet si, že s ním je sex lepší, a tím pádem i plnohodnotnější. Omyl. I bez něj se dá žít. Beztak vás chronická honba za velkým „óčkem“ jen oslepí vůči běžným projevům lásky – například pohlazení od partnera. A propos: Čím víc ho budete řešit, tím menší máte pravděpodobnost, že ho dosáhnete. Vykašlete se na mýty o tom, že mít dvě až tři vyvrcholení je standard – určete si svůj vlastní.

Foto: Thinkstock

Orgasmus není v posteli nejdůležitějším cílemFoto: Thinkstock

5. Pořád dokola vyvrcholení předstírat

Myslíte si, že partnerovi ublížíte, pokud nedosáhnete orgasmu, a tak radši vyvrcholení – na důkaz lásky – milosrdně filmujete? Takhle obětovávat se můžete třeba až do konce života! Komu pak chcete po dvaceti letech vztahu přiznat, že jste nikdy nezahořeli štěstím? Jen sami sobě! Ubližujete pouze svému tělu a své duši. Tak dopřejte si konečně potěšení a ukažte svému protějšku, co a jak má dělat, kam sáhnout, co říkat! Není to těžké! Máte-li strach o tom otevřeně hovořit, naučíme vás erotické komunikaci!

6. Nebojovat proti stereotypu

Aha, tak dnes je středa. To zase bude muset být sex, sakryš… Tak takhle ne, prosím! Jestli se pravidelně milujete ve stejný den a čas, musíte to změnit, jinak se zblázníte nudou. Milování se pro vás stane stejně vzrušující činností jako nákup pečiva v supermarketu. Wau, to je terno!

7. Spoléhat se na „zaručená“ afrodiziaka a přípravky

Podle sexuologa Pastora prahnou lidé po rychlém řešení svých potíží a nedostatků, a proto se uchylují k méně obvyklým a zázračným variantám. „O spoustě prostředků se sice tvrdí, že jde o zaručená afrodiziaka, prostředky na zvýšení chuti a schopností v sexu, ale žádné takové nefungují. Určitě ne tak, jak bychom si představovali.“ Jen zbytečně vyhodíte peníze a budete ještě otrávenější z neúspěchu než dosud. Změňte svůj osobní přístup k něžnostem a nenechte se nachytat líbivou reklamou! I my zde bojujeme proti mýtům ( Novinka: Gely, které vám zúží klín. Fungují?)!

A co dokáže sex znechutit vám?

Reklama

Související témata:

Načítám