Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Cukroví, které voní kořením, kakaem a ořechy. Je bez lepku, tuku a laktózy... Cukru se ovšem nevyhnete. Podobně jako u crinkles na povrchu efektně popraská.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
30 kusů
  • 250 g loupaných mandlí
    8
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 ks vejce
    3
  • 4 lžíce moučkového cukru na obalení
    1
  • 200 g lískových ořechů
    8
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Milujete crinkles? Pak určitě vyzkoušejte i toto cukroví. Je také popraskané a kakaové, ale navíc je bez mouky a bez tuku. A voní kořením!

Postup

01.

Troubu dejte předehřát na 180 °C. Loupané mandle namelte najemno. Nasypejte je do mísy a přidejte krupicový cukr, kakao, jedlou sodu, mletou skořici a hřebíček. Zamíchejte.

K této směsi vyklepněte vajíčka a vytvořte mírně lepivé těsto. Rukama tvořte kuličky a obalujte je v moučkovém cukru.

02.

Kuličky skládejte vedle sebe na plechy vyložené pečicím papírem a do každé vtlačte celé jádro lískového oříšku. Plechy s kuličkami vložte do předehřáté trouby a pečte asi 10 minut. Poté troubu vypněte, pootevřete ji a cukroví nechte v chladnoucí troubě dojít.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie470,09 kJ
Bílkoviny3,14 g
Tuky8,82 g
Sacharidy4,88 g
Sůl0,01 g
SAFA0,77 g
Vláknina1,69 g
Cukry3,98 g

Načítám