Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Aktualizováno

Původně italské těstoviny jsou dnes nedílnou součástí jídelníčku takřka celého světa. A protože receptů na omáčky ze smetany nebo drcených rajčat jistě znáte mnoho, připravil pro vás Karel Dušek z pražské restaurace V Růžové zahradě skvělé tagliolini s balsamikovou omáčkou, houbami a svíčkovou.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Omáčka
  • 1 ks feferonek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks červené cibule
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 2 plátky parmské šunky
  • 80 g hovězí svíčkové
  • 100 g hřibů
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Příloha
  • 300 g těstovin
Na ozdobu
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Nejprve si najemno nasekejte feferonku, červenou cibuli, česnek, svíčkovou a parmskou šunku.

Foto: Petr Makovička

Feferonku, cibuli, česnek a maso nakrájejte najemnoFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Na pánvi orestujte maso a šunku a přidejte ostatní ingredienceFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Z hub se nejlépe hodí hříbky nebo lišky, ale použít můžete i jinéFoto: Petr Makovička

02.

Přidejte 4 lžíce balsamika, které nechte odpařit. Posléze směs zalijte jednou až dvěma malými naběračkami vody z těstovin a omáčku nechte zlehka provařit.

Foto: Petr Makovička

Přidejte balsamico a trochu vodyFoto: Petr Makovička

03.

Když je vše měkké, stáhněte pánev z plotny a do omáčky přidejte dvě lžíce másla. To se v horké směsi rozpustí samo, omáčce dá lehkou sametovou chuť a zároveň ji zahustí. Nesmíte jej ale rozpouštět nad plamenem, protože to by se zahušťovací efekt ztratil.

Foto: Petr Makovička

Pokrm zjemněte máslem, které necháte mimo plamen rozpustitFoto: Petr Makovička

04.

Uvařené těstoviny ještě na pánvi promíchejte s omáčkou a servírujte na předehřátý talíř.

Na závěr talíř ozdobte jemně sekanou pažitkou a lupínky parmazánu.

Foto: Petr Makovička

Těstoviny na pánvi ještě promíchejte a můžete podávatFoto: Petr Makovička

Reklama

Související témata:

Načítám