Hlavní obsah
3,1
(118)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Rajčatová sezona se pomalu blíží, a tak přišel čas i na ochutnávání všeho, co se dá vypěstovat. Pro jeden rajčatový tip jsme se vydali do pražské restaurace Vozovna Stromovka, kde pro vás přichystali skvělý salát s grilovanými rajčaty. A co pít? Vychlaďte si červený čaj rooibos!

15 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g čerstvé rukoly
  • 3 ks rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce čerstvého oregana
  • 8 plátků světlého toastového chleba
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte směs na potření rajčat. Do misky nalijte 2 lžíce balsamika, 2 lžíce medu a dva stroužky česneku nadrceného s trochou soli. Vše smíchejte dohromady. Rajčata překrojte na poloviny, potřete je směsí a dejte je na 2–3 minuty na gril nebo rozpálenou pánev.

02.

Mezitím si nachystejte balsamikový dresink. Smíchejte 2 lžíce balsamika, 2 lžíce medu a 2 lžíce olivového oleje, přidejte špetku ideálně čerstvého oregana a vyšlehejte lehkou emulzi.

03.

Do misky mezitím dejte rukolu a tu promíchejte s dresinkem. Na talíř naservírujte rukolu, tu obložte grilovanými půlkami rajčat a opečeným toastovým chlebem.

A jaké dobroty dáváte nejčastěji na gril vy?

Reklama

Související témata:

Načítám