Článek
Postup
01.
Cukety omyjte, nakrájejte na plátky a posolte. Když se vypotí, otřete je a na mírně rozpáleném grilu opečte. Na závěr je opepřete.
02.
Mezitím máte dost času nachystat zelenou omáčku. Ve stejném poměru dejte do mixéru bylinky, přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, olej i ocet a vše rozmixujte v jemnou pastu. Podávejte společně s cuketou, případně doplňte pečivo.
Cukety, kam se podíváš
Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní