Hlavní obsah
3,0
(89)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nákypy i smažené cuketové placky dnes nechte stranou. A raději se s námi vrhněte do alternativy. Pustíte se do grilovaných plátků?

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks cukety
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 80 ml oleje
  • 1 lžička bílého vinného octa
Článek

Postup

01.

Cukety omyjte, nakrájejte na plátky a posolte. Když se vypotí, otřete je a na mírně rozpáleném grilu opečte. Na závěr je opepřete.

02.

Mezitím máte dost času nachystat zelenou omáčku! Ve stejném poměru dejte do mixéru bylinky, přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, olej i ocet a vše rozmixujte v jemnou pastu. Podávejte společně s cuketou, případně doplňte pečivo.

V jaké podobě máte rádi cuketu vy?

Reklama

Související témata:

Načítám