Hlavní obsah

Cuketa z grilu se zelenou omáčkou

Hodnocení:
(89)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Nákypy i smažené cuketové placky dnes nechte stranou. A raději se s námi vrhněte do alternativy. Pustíte se do grilovaných plátků?

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 cukety
  • sůl
  • pepř
  • petržel
  • kopr
  • bazalka
  • stroužek česneku
  • pažitka
  • 80 ml oleje
  • 1 lžička vinného octa
Článek

Postup

Krok 1: Cukety omyjte, nakrájejte na plátky a posolte. Když se vypotí, otřete je a na mírně rozpáleném grilu opečte. Na závěr je opepřete.

Krok 2: Mezitím máte dost času nachystat zelenou omáčku! Ve stejném poměru dejte do mixéru bylinky, přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, olej i ocet a vše rozmixujte v jemnou pastu. Podávejte společně s cuketou, případně doplňte pečivo.

V jaké podobě máte rádi cuketu vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC
10. 8. 2015

Reklama

Sdílejte článek