Hlavní obsah
3,0
(89)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nákypy i smažené cuketové placky dnes nechte stranou. A raději se s námi vrhněte do alternativy. Pustíte se do grilovaných plátků?

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 cukety
  • sůl
  • pepř
  • petržel
  • kopr
  • bazalka
  • stroužek česneku
  • pažitka
  • 80 ml oleje
  • 1 lžička vinného octa
Článek

Postup

01.

Cukety omyjte, nakrájejte na plátky a posolte. Když se vypotí, otřete je a na mírně rozpáleném grilu opečte. Na závěr je opepřete.

02.

Mezitím máte dost času nachystat zelenou omáčku! Ve stejném poměru dejte do mixéru bylinky, přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, olej i ocet a vše rozmixujte v jemnou pastu. Podávejte společně s cuketou, případně doplňte pečivo.

V jaké podobě máte rádi cuketu vy?

Reklama

Související témata: