Hlavní obsah

Rychlovka na gril: Šťavnatá rajčata se svěžím salátkem

Hodnocení:
(97)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
3 minuty
Náročnost
nízká

Rajčatová sezona se pomalu blíží, a tak přišel čas i na ochutnávání všeho, co se dá vypěstovat. Pro jeden rajčatový tip jsme se vydali do pražské restaurace Vozovna Stromovka, kde pro vás přichystali skvělý salát s grilovanými rajčaty. A co pít? Vychlaďte si červený čaj rooibos!

Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g rukoly
  • 3 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • oregano
  • 8 plátků toastového chleba
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte směs na potření rajčat. Do misky nalijte 2 lžíce balsamika, 2 lžíce medu a dva stroužky česneku nadrceného s trochou soli. Vše smíchejte dohromady. Rajčata překrojte na poloviny, potřete je směsí a dejte je na 2–3 minuty na gril nebo rozpálenou pánev.

Krok 2: Mezitím si nachystejte balsamikový dresink. Smíchejte 2 lžíce balsamika, 2 lžíce medu a 2 lžíce olivového oleje, přidejte špetku ideálně čerstvého oregana a vyšlehejte lehkou emulzi.

Krok 3: Do misky mezitím dejte rukolu a tu promíchejte s dresinkem. Na talíř naservírujte rukolu, tu obložte grilovanými půlkami rajčat a opečeným toastovým chlebem.

A jaké dobroty dáváte nejčastěji na gril vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.