Hlavní obsah

Souboj receptů: Nejlepší vanilkové rohlíčky

Foto: Mona Martinů

Souboj vanilkových rohlíčků provoněl celou redakciFoto: Mona Martinů

Reklama

Vanilkové rohlíčky patří k největším klasikám vánočního cukroví, a aby v tom Michal nebyl sám, rozhodla se mu s pečením protentokrát pomoci celá redakce. A výsledek stál za to. Čtvero sladce vanilkového pokušení nás nenechalo chladnými a u ochutnávky jsme jen litovaly, že jich bylo tak málo.

Článek

Ačkoliv se zprvu zdálo, že na téma vanilkové rohlíčky se moc variací nevymyslí, dopadlo to přesně naopak. Rohlíčky se hned na první pohled lišily hlavně tvarem a velikostí – zatímco Sabina a Michal dělali každý rohlíček zvlášť a ty jejich tvarem připomínaly croissanty, Janiny rohlíčky byly jeden jako druhý a rohlíčky Lucky Müllerové (se kterými se v zastoupení vyfotila Kamila) vyhrály co do velikosti.

Při debatě o jejich pečení se v redakci nakonec strhla docela zajímavá diskuse, zda je obalovat zahorka (Jana, Lucka a Michal) nebo zastudena Sabina. Na výsledné chuti způsob obalování nakonec nejspíš nic nezměnil, těm Sabininým se ale nedá upřít krásná sněhobílá barva. Takže vzhůru do pečení, ať vám stihnou do Štědrého dne ještě provlhnout a změknout!

Jako první vám přinášíme recept, v kterém jako jediném nejsou použita vejce.

A jak je to s dalším cukrovím? Podívejte se na náš plán vánočního pečení.

Reklama

Související témata:

Načítám