Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Vanilkové rohlíčky patří k největším klasikám vánočního cukroví. Liší se nějak v receptech? Tohle je stará, dobrá klasika

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
Těsto
  • 110 g hladké mouky
    1
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 ks žloutků
    3
  • 115 g másla
    7
  • 60 g muškátového oříšku
    8
Na obalování
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 balení vanilkového cukru
Obsažené alergeny
3
Vejce
7
Mléko a mléčné výrobky
8
Skořápkové plody
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V jednoduchosti je krása. Vše smíchejte dohromady a vypracujte hladké těsto. Nechte minimálně 2 hodiny v lednici odpočinout, ideálně do druhého dne.

02.

Pak se vrhněte do akce. Někdo si uválí jeden dlouhý váleček, který krájí a potom tvoří rohlíčky. Druhý bere kousky těsta zvlášť do dlaní. Hned po upečení rohlíčky obalte ještě horké v moučkovém cukru.

Milujete vanilku jako my? V tom případě vyzkoušejte další tři dobroty, které musíte ochutnat.

Související témata:

Načítám