Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Receptů na vanilkové rohlíčky existuje hodně. Který je ten nejlepší? Těžko říct, ale každá rodina má nějaký ten svůj. Tohle je další verze vánoční klasiky: jako tuk se přidává nejen máslo, ale také sádlo. A jsou vynikající.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
Těsto
  • 240 g hladké mouky
    1
  • 100 g másla
    7
  • 100 g sádla
  • 70 g cukru moučka
  • 110 g ořechů
    8
  • 2 ks žloutků
    3
Na obalení
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 hrnek cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nechte povolit máslo a sádlo, všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte hladké těsto. Nechte ho zhruba hodinu až dvě odpočinout a pak se můžete pustit do tvarování.

02.

Z těsta vyválejte tenkého hada a rozkrájejte ho na stejně dlouhé nudličky. Aby byly všechny stejně velké, můžete použít vhodné vykrajovátko.

03.

Plech vyložte pečicím papírem, jednotlivé kousky klaďte vedle sebe a vždy z něj kolem prstu ohněte krásně uzavřený rohlíček. Rohlíčky ještě horké obalte v cukru a nechte je odležet, aby navlhly a změkly.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie8 650,9 kJ
Bílkoviny24,95 g
Tuky129,5 g
Sacharidy197,14 g
Sůl0,05 g
SAFA47,18 g
Vláknina7,01 g
Cukry106,68 g

Načítám