Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Recept na skvělé vanilkové rohlíčky rozhodně není jen jeden. Tenhle vás určitě nezklame!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
  • 140 g muškátového oříšku
    8
  • 250 g hery
  • 140 g cukru moučka
  • 400 g hladké mouky
    1
Na obalení
  • 6 lžic cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
Obsažené alergeny
8
Skořápkové plody
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Povolený tuk utřete s cukrem, postupně přidávejte ořechy a mouku. Důkladně vymíchejte těsto, které by nemělo lepit. Hotové těsto nechte hodinu odpočinout v lednici, poté ho vyndejte a tvarujte rohlíčky.

02.

Pečte v předehřáté horkovzdušné troubě na 140 stupňů Celsia do okamžiku, kdy se lehce „chytají“ na koncích. Neobalujte je zahorka, nýbrž až po vychladnutí. Osvědčilo se to ze dvou důvodů: mají pak na sobě méně cukru a také nejsou od prstů otlapkané.

Pokud nemáte doma kuchyňskou váhu nevadí, koukněte na recept, u kterého si vystačíte s hrníčkem.

Související témata:

Načítám