Hlavní obsah

Špatná nálada na milování? Konečně účinný recept, který rozpouští stres!

Foto: Profimedia

Napětí dokáže dokonale uvolnit vhodně zvolená masáž. Zkusíte ji také?Foto: Profimedia

Reklama

Jak „vyladit“ partnera, uklidnit ho a zbavit stresu beze slov? Trocha speciální erotické masáže odstraní téměř všechno, co ho trápí. Zahrajte si i vy na vymítače sexuálního napětí!

Článek

Podle výzkumu pražského Sexuologického výzkumu, na kterém se podílela společnost STEM/MARK, 23 procent mužů a 22 procent žen tvrdí, že nemají potřebu sexu. Důvodů pro odmítání rozkoše může být samozřejmě víc (těhotenství, období po porodu, zdravotní problémy, citové odcizení a podobně), nicméně obvykle se jedná o strach a stres – tedy velké nepřátele erotiky.

Proto to první, co si „zamrzlý partner“ nebo vy v podobné situaci zaslouží, je tření a hnětení zad. Proč? Váš intimní život se tím může opětovně nastartovat!

Proč nepodceňovat sílu masáže?

Anglická sexuální poradkyně, spisovatelka a autorka příruček pro dospělé Linda Sonntag tvrdí, že čím víc je ve vašem životě problémů a tlaku, tím větší napětí se hromadí na zádech a šíji (klíčové oblasti).

„K tomu, abyste uvolnili tvrdé zauzleniny napětí, které kazí erotickou náladu, musíte namasírovat právě záda, šíji a ramena,“ doporučuje v jedné ze svých báječných příruček s názvem Erotická předehra. Jak na to? Tahle se zbavuje sexuální napětí!

1. Šíje

Klekněte si rozkročmo nad partnerovy hýždě, a zajistěte si tak příjemný intimní kontakt. Svoji masáž zahajte předklonem a zpracováváním šíje pevným tlakem a drobnými hmaty silného hnětení. (Používejte palce a prsty a opravdu se uvolněte.) Vsaďte na intuici a hlavně cit. Uzliny napětí, které nahmatáte, budou vést vaše kroky. Pohodlí zajistěte sobě i druhému.

2. Obě ramena

Přesuňte se vedle partnera tak, abyste mohli bez problémů dosáhnout na rameno. „Používejte jemný a detailní tlak prstů a palců, prohmatejte obrysy kolem lopatky a cestou vyhlazujte všechny nerovnosti,“ radí Linda Sonntag.

Zvedněte rameno a rotujte jím, zároveň druhou rukou zpracovávejte svaly. Po skončení přejdete na druhou stranu, přičemž stále mějte jednu ruku na partnerově těle. Opakujte tytéž pohyby na druhém rameni.

Foto: Profimedia

Jemné hnětení ramen je nesmírně příjemnéFoto: Profimedia

3. Záda

Znovu obkročte „obdarovávaného“ a propracovávejte se nahoru a dolů po jeho zádech. Používejte přitom klouzavé a široké hmaty, tlačte svaly dlaněmi směrem k šíji, pak táhněte dlaně s roztaženými prsty zpátky dolů.

Po několika opakováních pracujte na šířku palce po obou stranách směrem dolů a přitom postupujte krůček po krůčku. Vhodné jsou i maličké kroužky. Ovšem vynechte doteky na páteři, pro druhého to může být nepříjemné. Už cítíte, jak protějšek pod vašima rukama doslova taje? V pořádku, tak masáž zbavující sexuálního napětí dokončete.

4. Hýždě

Použijte široké hladivé hmaty ze středu zad nahoru a dolů, pak sjíždějte podél boků. Obkročte partnerovy nohy, aniž byste je nějak nepříjemně stlačili, a s masáží pokračujte na hýždích.

„Energicky je hněťte nebo zkuste tahat a pouštět, lehce boxovat, naklepávat hranami dlaní a mírně štípat. Tlačte měkkou svalovinu směrem nahoru k zádům a ven. Napínající pohyby stimulují krajinu genitálu bez zbytečného dotyku,“ uzavírá Linda Sonntag s tím, že další výhodou této masáže je pocit, který poskytujete druhému – připadá si hýčkaný. Pokud chcete, partnera otočte a věnujte pozornost i jeho kotníkům, lýtkům či vnitřní straně stehen. Jak tvrdě a jak dlouho?

Foto: Profimedia

Při masáži ramen, zad i hýždí je nejlepší poloha obkročmo přes partnerovo těloFoto: Profimedia

Dodatek ohledně stylu

Americký psychoanalytik a sexuální poradce Paul Joannides na základě vlastního výzkumu udává, že optimální doba masáže sahá od třiceti minut až k hranicím fyzické výdrže masírující osoby. A jak je to s tou razancí?

„Když si pánové myslí, že s partnerkou zacházejí příliš násilnicky, jejich protějšky se shodují, že je to akorát,“ uvedl. Podle něj tak platí, že obě pohlaví preferují spíš tvrdší a hlubší masáž.

A jak se vy zbavujete napětí?

Reklama

Načítám