Článek
S dýní to bývá podobné jako s koriandrem – buď jí propadnete, nebo ji naopak maximálně postavíte do okna jako dekoraci. Patříte mezi fanoušky téhle barevné a syté zeleniny? Podívejte se na recepty na nejlepší polévky z dýně.
Recepty na nejlepší dýňové polévky
Na podzim i v zimě se hutná horká polévka vyloženě hodí. Takže jistě i ta dýňová. Může být jen z dýně, ale přidat lze i další oblíbenou zeleninu: mrkev, brambory, petržel… A je jen na vás, zda dáte přednost oblíbené variantě inspirované asijskou kuchyní s kokosovým mlékem, nebo pěkně po našem se smetanou (nebo i bez ní).
Jak správně skladovat dýně
Nemáte k dispozici vhodný sklep, tedy chladný a suchý? I tak dokážete dýně uchovat v dobré kondici. Jak na to? Dýně potřebují být především na vzduchu, v místě bez přílišné vlhkosti a s teplotou ideálně mezi 10–15 °C. Pokud to nejste schopni zajistit, najděte co nejchladnější místo, například chodbu nebo špajz. Do chvíle, než začne mrznout, lze dát dýně i na balkon. Ideální je skladování třeba v bedně nebo na regálu, tak aby kolem dýní mohl proudit vzduch. Rozhodně je nedávejte na sebe ani na hromadu.
Dýně, královny podzimní kuchyně
Dýním se snad ani nelze vyhnout. Co z nich uvařit či upéct, aby chutnaly celé rodině?
Polévky: Základní | S kokosovým mlékem | S chilli
Z trouby: Pečená s dipem | Hranolky | Bramboráky
Nasladko: Cheesecake | Chlebíček | Koláč | Lívance