Hlavní obsah

Nejlepší dýňové polévky: recepty s kokosovým mlékem, se smetanou i bez ní. A navíc sladké překvapení s karamelem!

Foto: juefraphoto, Shutterstock.com

Foto: juefraphoto, Shutterstock.com

Dýně jsou všude, kam se podíváte. Máte je rádi? Pak nastal ideální čas začít z nich připravovat všechno, co se dá. Například polévky! Inspirujte se výbornými vyzkoušenými recepty a můžete si tak rozšířit svůj repertoár o další varianty tohoto oblíbeného pokrmu do chladných dní.

Článek

dýní to bývá podobné jako s koriandrem – buď jí propadnete, nebo ji naopak maximálně postavíte do okna jako dekoraci. Patříte mezi fanoušky téhle barevné a syté zeleniny? Podívejte se na recepty na nejlepší polévky z dýně.

Recepty na nejlepší dýňové polévky

Na podzim i v zimě se hutná horká polévka vyloženě hodí. Takže jistě i ta dýňová. Může být jen z dýně, ale přidat lze i další oblíbenou zeleninu: mrkev, brambory, petržel… A je jen na vás, zda dáte přednost oblíbené variantě inspirované asijskou kuchyní s kokosovým mlékem, nebo pěkně po našem se smetanou (nebo i bez ní).

Jak správně skladovat dýně

Nemáte k dispozici vhodný sklep, tedy chladný a suchý? I tak dokážete dýně uchovat v dobré kondici. Jak na to? Dýně potřebují být především na vzduchu, v místě bez přílišné vlhkosti a s teplotou ideálně mezi 10–15 °C. Pokud to nejste schopni zajistit, najděte co nejchladnější místo, například chodbu nebo špajz. Do chvíle, než začne mrznout, lze dát dýně i na balkon. Ideální je skladování třeba v bedně nebo na regálu, tak aby kolem dýní mohl proudit vzduch. Rozhodně je nedávejte na sebe ani na hromadu.

Dýně, královny podzimní kuchyně

Dýním se snad ani nelze vyhnout. Co z nich uvařit či upéct, aby chutnaly celé rodině?

(Ne)tradičně: Máslo | Džem | Kompot | Noky

Načítám