Hlavní obsah

Třásně: Trend, ve kterém vás nikdo nepřehlédne!

Foto: Isifa

Třásně přitáhnou pozornost při každém pohybuFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Objevují se na kabelkách, botách i lemech šatů. Pokud chcete vašemu stylu dodat šmrnc, nezapomeňte se porozhlédnout po třásních. Nebo snad znáte účinnější způsob, jak přitáhnout pozornost ke každičkému pohybu, který uděláte?

Článek

S trochou nadsázky by se o třásních dalo říct, že mají dvě tváře. Na jedné straně neodmyslitelně patří k bohémskému stylu (evokují volnost a nespoutanost), na druhé straně ale vyvolávají vzpomínky na dvacátá léta, kdy dámy v třásňových šatech tančily charleston. Současné trendy sice více přejí elegantnějšímu provedení, ale pokud dáváte přednost ležérnější módě, nechte se inspirovat jejich uvolněnější verzí.

Efektní šaty na party

Ať už patříte do kterékoli z jmenovaných skupin, nepřehlédnutelné šaty na party se vám budou určitě hodit. Jestli je vám třásňový styl více než sympatický, pořiďte si třásněmi poseté šaty (případně šaty s třásňovým lemem) nebo sukni, kterými ohromíte na každé akci. Až budete přemýšlet, čím šaty doplníte, myslete na to, že jsou šaty (sukně) samy o sobě hodně výrazné a s náhrdelníky, náramky nebo náušnicemi se proto kroťte. Nesnažte se také oblečení „ladit“ s třásňovou kabelkou nebo botami, ty si naopak nechte k jednoduchým modelům. Pakliže se rozhodnete nasoukat do třásňové sukně, uděláte nejlépe, když k ní obléknete hedvábnou halenku nebo klasické sáčko. Zase platí pravidlo „méně je více“.

A pozor! Šaty z třásní jsou sice působivé, ale vyžadují také bezproblémovou postavu. Pokud řešíte přebytečná kila, zaměřte se raději na doplňky. Dobrým tipem pro vás budou hlavně větší kabelky nebo visací náušnice, které objevíte níže.

Foto: Isifa

Třásně bodují i na červeném koberciFoto: Isifa

Foto: Isifa

Doplňky se vyplatí šetřitFoto: Isifa

Foto: Isifa

S třásněmi budete každým svým pohybem poutat pozornostFoto: Isifa

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty KappAhl 1699 Kč, sukně Mango 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty Debenhams 2050 Kč, Asos 1740 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty eshop Macy's 4260 Kč, Asos 2000 KčFoto: archiv firem

Nechte vyniknout doplňky

Že se na větší množství třásní necítíte? Využijte jejich sílu na lemech nebo rukávech topů, šátcích a šálách (hedvábný kousek z Manga ocení milovnice elegance) nebo třeba botách (kozačky s třásněmi zase bezvadně doplní bohémský oufit). Skvěle vypadají také na kabelkách, ať už na těch větších, se kterými budete vyrážet do města, nebo na těch miniaturních, které doplní vaše šaty. I tady platí, že byste měly být s dávkováním třásní více než opatrné, lepší je se spokojit s jedním kouskem než připomínat indiánku nebo kovbojku (pokud to tedy není váš záměr).

Foto: Isifa

Větší kabelky s třásněmi doplní váš ležérní lookFoto: Isifa

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): kabelka eshop Macy´s 285 Kč, Reserved 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): kabelka Zara 529 Kč, Esprit 2000 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: Jejich menší verze unosíte k šatům, vpravo Asos 1160 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): náušnice H&M 149 Kč, hedvábná šála Mango 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): boty Pull and Bear 1799 Kč, Zara 3999 KčFoto: archiv firem

Zahalily byste se do třásní? Nebo je na vás tento trend příliš divoký? Budeme se těšit na vaše názory.

Reklama

Související témata:

Načítám