Hlavní obsah

Trendy barva sezony? Petrolejová!

Foto: Zara

Petrolejová vévodí trendům pro letošní zimuFoto: Zara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedáte bez modré barvy ani ránu? Tak to se vám bude určitě zamlouvat její „sestřička“, petrolejová. Právě ta se totiž hřeje na výsluní nejtrendovějších odstínů sezony, a jak navíc uvidíte, sluší téměř všem! Propadnete jejímu kouzlu?

Článek

Ačkoli by s tím pánové nejspíš nesouhlasili, my ženy moc dobře víme, že není modrá, jako modrá :-). Tyrkysová si rozumí s úplně jinými barvami než královská modř (tou se mimochodem můžete „pokochat“ ve článku Buďte výjimečné. V královské modré!) a fakt, že vám padne ledový odstín modré, ještě neznamená, že vám bude slušet i taková kobaltová.

Petrolejová na módním molu

Petrolejová se objevila ve spoustě kolekcí pro sezonu podzim/zima, a brzy si tak získala (přesněji řečeno znovuzískala) srdce všech milovnic módy. Nejvíce ji „provařila“ asi Frida Giannini, návrhářka značky Gucci, která s ní ve své kolekci rozhodně nešetřila, do hry ji zapojil i Marc Jacobs. Petrolejová byla brzy oslavována, spolu s hořčicovou, smaragdovou nebo třeba vínovou (přečtěte si jak a s čím ji nosit), jako jedna z neoblíbenějších odstínů sezony. A my si ji zamilovali zrovna tak!

Foto: archiv firmy

Přehlídka značky Gucci pro podzim/zimu 2011–12Foto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Z kolekce značek Tadashi Shoji a Marc JacobsFoto: archiv firem

Obléct se do ní mohou světlovlásky, zrzky i brunetky

Dumáte nad tím, jestli vám bude petrolejová slušet? Věříme, že ano. Najít se v ní mohou různé typy žen, především ty, které vlastní světlejší pleť. Pro takové zrzky je přímo jako stvořená ale jak vidíte na fotkách celebrit, sluší i brunetkám. Takže žádné obavy a směle do ní. Pokud byste měly pocit, že to není úplně to pravé ořechové, ale přesto byste chtěly v „petrolejce“ vyrazit, umístěte ji třeba na sukni a doplňte topem, který si s vaší pletí lépe rozumí. Právě barva, která je nejblíže tváře, má totiž největší schopnost vás rozzářit. Nebo naopak zbytečně utlumit.

Foto: Isifa

Petrolejová na Heidi Klum a Sharon StoneFoto: Isifa

Foto: Isifa

I těmto blondýnkám náš odstín slušíFoto: Isifa

Foto: Isifa

Lorena Nicole a Christy TurlingtonFoto: Isifa

Foto: Isifa

Petrolejová v podání brunetekFoto: Isifa

Nebojte se a mixujte!

A s čím petrolejovou nosit? Variant je spousta. Skvěle si notuje s výraznějšími barvami, jako je citronová, oranžová, fuchsiová nebo malinová (tyto kombinace rozhodně vytáhněte i na jaře), pokud máte momentálně ponuřejší náladu, spojte petrolejovou s bordó, trávově zelenou nebo rezavou. Můžete se ale chytnout i dalšího trendu a vyzkoušet styl tón v tónu. Jak na to, si přečtete ve článku Od hlavy až k patě v jedné barvě? Zkuste to i vy!.

Pokud byste si chtěly nějaký ten petrolejový kousek vyzkoušet, určitě doporučujeme šaty s rukávky, letos jich je k dostání spousta a unosíte je i během chladnějších dnů. Odvážnější dámy mohou kouknout po kožíšku ve stylu Gucci nebo alespoň po kožešinovém límci, který můžete přehodit přes svetřík i kabát. Je stylový a zahřeje.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1180 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tamsin London 2000 Kč, Ann Christine 619 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1400 Kč, Topshop 1000 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: Asos 1400 Kč, 1550 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tamsin London 1950 Kč, Topshop 900 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 399 Kč, Asos 2100 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 940 Kč, Zara 2490 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: Topshop 2800 Kč, 350 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 2090 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Získala si petrolejová vaše srdce, nebo zůstanete u jiných odstínů modré? Napište nám!

Související témata:

Načítám