Hlavní obsah

Už máte krátké šaty na jaro?

Foto: Bandolera

Blíží se čas krátkých šatičekFoto: Bandolera

Reklama

S přibývajícími slunečními paprsky pomalu nastává čas, kdy zalovíte ve skříni a z jejího dna vytáhnete šaty, šortky a sukně. Nechte se při jarních nákupech inspirovat naším průvodcem po všelijakých variantách krátkých šatů – jsou rozpustilé a svěží a vy si v nich budete připadat skvěle... a stejně tak i vypadat!

Článek

Konkrétní délku šatů zvolte podle svého vlastního úsudku a odvahy. Pamatujte však na to, že je občas dobré ponechat užasle zírajícím mužům místo pro představivost. A pokud se i přesto rozhodnete pro mini šaty, nezapomeňte si v nich ve zkoušecí kabince udělat několik pohybů, aby vás pak nepřekvapil nevhodný komentář i při sebemenším předklonu.

Květiny malé i velké

Květované kousky oblečení a kytičkové potisky patří k jaru a létu stejně jako Vánoce k prosinci. Není tedy žádným překvapením, že i letos regály a stojany módních butiků zaplavila květena nejrůznějších druhů, barev a velikostí. Jemnější kvítky působí romanticky a něžně a přímo volají po botách na klínku a roztomilém slamáčku, větší vzory přitahují pozornost pro svou originalitu a výraznost. Co se týče bot, vybírejte z balerínek či sandálků, a to v hnědých odstínech nebo v barvě, která se vyskytuje na vašich šatech – ve stejném odstínu zvolte i kabelku. Ať už se rozhodnete pro slaměné doplňky, které z vás vykouzlí rozkošnou květinářku, nebo barevné doplňky, se kterými budete skutečně šik, rozhodně se prostřednictvím květin nebojte toto jaro vyjádřit své sebevědomí a vkus.

Na foto zleva: Topshop, Mango, F

Na foto zleva: taška a klobouk Zara, boty Baťa

Zvířecí vzory pro sexy kočky

Zvířecí vzory jsou tuto sezonu opravdovým hitem. Nejčastěji se v obchodech setkáte s kousky se vzorem divokých koček, jako jsou leopard či tygr – nějaký si pořiďte a staňte se jednou z nich! Nemusíte se však omezovat a držet se jen typické hnědo-zlaté barvy – přehlídka Blumarine se celá nesla v rytmu tyrkysové, žluté a růžové variace na zvířecí vzory, které v těchto odstínech získávají zcela jiný šmrnc. Luxus vyzařující z takovýchto šatů podpořte zlatými doplňky, kterými nemusíte šetřit, výrazné prstýnky a řetízky se zajímavými přívěsky z vás udělají hvězdu. Probuďte v sobě šelmu!

Na foto zleva: Mango, Blumarine, F

Na foto: vše Mango

Řasení je in!

Šaty s řasením jsou skutečnou módní lahůdkou a po tomto ozvláštňujícím prvku, který dodá luxusní šmrnc i tomu nejobyčejnějšímu střihu, sahají ti nejproslulejší módní návrháři a současně s nimi i mnohé hollywoodské celebrity. Nařasené šaty mívají spíše slavnostnější ráz, a vy si je tak můžete vzít na nějakou speciální příležitost či společenskou událost. Vzhledem k tomu, že řasení na šatech bývá velice často spojováno s róbami antických bohyň, můžete k tomuto kousku zvolit zlaté šperky a sandálky evokující antické období. Vezměte si k nim drobnou kabelku na rameno, hodit se bude jak v barvě šperků, tak i v barvě jiné, jen celkově ladící s dojmem, který chcete vyvolat – tak dotáhnete svůj outfit k dokonalosti.

Na foto zleva: Topshop, French Connection at Asos, Topshop

Na foto: sandálky Zara, vše ostatní Mango

Průstřih na správném místě? Ano!

Šaty s průstřihy zaujmou vždy, zaleží jen na vás, zda sáhnete po decentnější variantě, kdy tento prvek pouze ozvláštňuje celkový dojem šatů, či po provokativním průstřihu, který má schopnost nažhavit příslušníky opačného pohlaví do běla! Šaty s průstřihy by měly být jednobarevné – nejvíce tak vynikne jejich zajímavý střih a strukturovanost – stoprocentního efektu dosáhnete, zvolíte-li je ve výrazné barvě. Jejich nevýhodou je však potřeba dokonalé postavy… a vysokého sebevědomí.

K takovýmto šatům skutečně není potřeba moc doplňků – byly by celkem zbytečné vzhledem k tomu, že většinu pozornosti přitáhnou ona „chybějící“ místa na vašem oblečení. Abyste plně podpořila jejich výjimečnost, doplňte je botkami na vysokém podpatku a jednoduchým psaníčkem – kam dát tu hromadu telefonních čísel, kterou za večer získáte, vám už neporadíme.

Na foto zleva: Vero moda at Asos, Miss Sixty at Asos, Asos

Na foto zleva: Dorothy Perkins, Monsoon, missselfridge.com

Reklama

Související témata:

Načítám