Hlavní obsah
3,3
(23)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Babičky ho milovaly a dnes se podobně jako málem úplně zapomenutá hovězí líčka vrací na výsluní. Vepřový mozeček, který byste ještě před pár lety v obchodě téměř nesehnali, je dnes opět běžně k dostání. Zkusíte si jej také připravit? Nic to není!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Bude třeba
  • 1 ks vepřový mozeček
  • 3 ks vejce
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 4 krajíce chleba
Článek

01.

Nasekejte vepřový mozeček, cibuli a petržel nakrájejte najemno.

02.

Na rozpálené pánvi rozpusťte sádlo a nechte na něm zpěnit cibulku. Přidejte nakrájený mozeček a ten s cibulkou prohřejte. Až poté přilejte vejce. Směs míchejte do ztuhnutí vajec.

03.

Dochuťte solí a pepřem. Mažte na čerstvý chléb a navrch posypejte petrželkou.

Už máte chuť? Kdybyste si nebyli zcela jisti postupem, podívejte se na videonávod z cyklu S kuchařem u plotny na Stream.cz!

Načítám