Hlavní obsah
2,8
(12)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Ať už máte k dispozici jelítka, nebo rovnou jelítkový prejt, vyzkoušejte tuhle jednoduchou a výtečnou pochoutku. Bílé víno prejt krásně zjemní a provoní a pochutná si celá rodina.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g brambor
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml bílého vína
  • 500 g jelítkového prejtu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička másla
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory (vybírejte spíš menší) ve slupce rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a pečte asi 45 minut. 

02.

Mezitím oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a nechte zesklovatět v pánvi na troše oleje. Přidejte na plátky nakrájený česnek a ještě krátce restujte. Zalijte bílým vínem, a až se odpaří alkohol, vložte prejt a vše opékejte deset minut na středním ohni. Prejt podle chuti osolte a přidejte máslo. Promíchejte a podávejte s pečenými bramborami. Sypejte nasekanou petrželkou.

Máte raději jelita, nebo jitrnice?

Reklama

Načítám