Hlavní obsah

Smažený jelítkový prejt na víně s pečenými bramborami

Hodnocení:
(10)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Ať už máte k dispozici jelítka, nebo rovnou jelítkový prejt, vyzkoušejte tuhle jednoduchou a výtečnou pochoutku. Bílé víno prejt krásně zjemní a provoní a pochutná si celá rodina. A počítejte s tím, že bude třeba mít navařeno i na přídavky!

Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g brambor
  • rostlinný olej
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml bílého vína
  • 500 g jelítkového prejtu
  • sůl
  • 1 lžička másla
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory (vybírejte spíš menší) ve slupce rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a pečte asi 45 minut. 

Krok 2: Mezitím oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a nechte zesklovatět v pánvi na troše oleje. Přidejte na plátky nakrájený česnek a ještě krátce restujte. Zalijte bílým vínem, a až se odpaří alkohol, vložte prejt a vše opékejte deset minut na středním ohni. Prejt podle chuti osolte a přidejte máslo. Promíchejte a podávejte s pečenými bramborami. Sypejte nasekanou petrželkou.

Máte raději jelita, nebo jitrnice?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama