Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Ať už máte k dispozici jelítka, nebo rovnou jelítkový prejt, vyzkoušejte tuhle jednoduchou a výtečnou pochoutku. Bílé víno prejt krásně zjemní a provoní a pochutná si celá rodina.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g brambor
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml bílého vína
    12
  • 500 g jelítkového prejtu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory (vybírejte spíš menší) ve slupce rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a pečte asi 45 minut. 

02.

Mezitím oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a nechte zesklovatět v pánvi na troše oleje. Přidejte na plátky nakrájený česnek a ještě krátce restujte. Zalijte bílým vínem, a až se odpaří alkohol, vložte prejt a vše opékejte deset minut na středním ohni. Prejt podle chuti osolte a přidejte máslo. Promíchejte a podávejte s pečenými bramborami. Sypejte nasekanou petrželkou.

Máte raději jelita, nebo jitrnice?

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 961,49 kJ
Bílkoviny19,68 g
Tuky26,18 g
Sacharidy39,53 g
Sůl3,02 g
SAFA10,09 g
Vláknina3,32 g
Cukry2,89 g

Načítám