Hlavní obsah

Vyzrajte na jeho bývalku!

Foto: Thinkstock

Ženy mají tendence na své předchůdkyně žárlitFoto: Thinkstock

Reklama

Každý má nějakou milostnou minulost. Ale co když jsou bývalé partnerky vašeho přítele k nesnesení? Co když se stále snaží zasahovat do jeho a tím pádem i do vašeho života? Jaké „zbraně“ bejvalky používají? Jak nad nimi vyhrát a neužírat se žárlivostí? Čtěte dál!

Článek

Doby, kdy jediným milostným vztahem v životě člověka bylo manželství, jsou dávno pryč. Je zcela normální, že ženy i muži si projdou několika více či méně vážnými vztahy. A tak je možné, že v určitých situacích vzniká podivná „trojka“ - vy, váš partner a jeho bývalá. „Nikomu není příjemné, když vidí bývalou přítelkyni současného partnera, avšak je dobré si uvědomit, že vysoké karty máte v ruce vy. To s vámi partner je a z nějakého důvodu s bývalou partnerkou není,“ říká kouč partnerských vztahů Lenka Černá.

Na „stíhačky" platí totální nezájem

Jednou z velmi nepříjemných typů bývalých partnerek je takzvaná stíhačka. Nedá svému bývalému partnerovi nikdy pokoj. Neustále mu volá, esemeskuje a úplně „náhodou“ se objevuje na stejných akcích jako on a vy. Je to vážně nápor na nervy a člověk se musí jen tak tak držet, aby nevyletěl.

Jak na ni? Jedinou cestou je totální nezájem! „Je potřeba být nad věcí, neprojevit této ženě ani kousek zájmu. Stíhačky se vyznačují tím, že jsou emoční, což chlapy většinou štve. Proto, když to současná partnerka vydrží, bude stabilní a bez extrémních emocí, vždy z toho vyjde jako královna,“ radí Lenka Černá.

Když je z „bejvalky“ super kamarádka

Když se bývalá přítelkyně přetransformuje do role skvělé kamarádky vašeho partnera, je to k nesnesení. Vy moc dobře vidíte, že její smíření s rozchodem je jen zdánlivé, ale nemůžete nic dělat. I odborníci se shodují v tom, že v tu chvíli nemá současná partnerka moc možností.

Jak na ni? „Hlavní je partnerovi bývalou nezakazovat. Jinak by se cítil svazovaný a nesvobodný a bude mít tendenci být více s tou kamarádkou, než se současnou partnerkou,“ varuje Lenka Černá. Podle ní je nejlepší chovat se stejně. „Jestliže má partner skvělou kamarádku, vy můžete mít také velmi dobrého kamaráda,“ vysvětluje s úsměvem Lenka Černá. To by bylo, aby partner aspoň trochu nežárlil a neuvědomil si, jak se asi cítíte vy. A když to nefunguje? Mluvte o tom! Naučte se komunikovat, v klidu mu vysvětlit, jaký máte problém. Pokud není úplný hlupák, pochopí to a zařídí se podle toho.

Hysterky nejsou nebezpečné

Tohle je další celkem častý druh bývalých partnerek. Hysterky, které neustále dělají scény, útočí na novou přítelkyni svého bývalého, prostě znepříjemňují život jemu i vám. Podle odborníků je ale tento typ ženy nejspíš nejméně nebezpečný, i když asi nejvíc otravný.

Jak na ni? „Tyhle ženy jsou pro vašeho partnera někým, kdo mu ztrpčuje život. Myslím, že nejlépe funguje opět nezájem, aby se současná partnerka nesnížila na úroveň své předchůdkyně,“ popisuje Lenka Černá. Ideální je v tomto případě dát jasně najevo, že jste partnerovou oporou, jeho kamarádkou, která je vždy na jeho straně. Prostě se s partnerem proti hysterce spojte!

Co když s ní má děti?

V případě, že bývalá partnerka je zároveň matkou dětí vašeho bývalého partnera, je potřeba se smířit s jednou věcí. Ať už je jeho „bejvalka“ jakákoli, nikdy ji nemůže ze svého života zcela vymazat. Proto je potřeba si rovnou na začátku vztahu ujasnit, zda na to máte.

Jak na ni? „Ženy si musí ujasnit, zda to jsou schopné akceptovat. Nikdy nebudou ve vztahu jen s partnerem, ale i s jeho dětmi a právě i s jeho bývalou. Zkrátka budou okamžiky, kdy ji budou muset vídat nebo ji řešit,“ potvrzuje Lenka Černá. Podle ní je lepší vycouvat ze vztahu včas, pokud máte pocit, že to nezvládáte. Pokud se ale do vztahu vrhnete i tak, musíte být nad věcí a nežárlit. Se svou ex se schází kvůli dětem, ne proto, že by mu to činilo potěšení! A na to myslete vždy, když to ve vás bude vřít. „Chce to hlavně klid a nadhled. Žádný chlap nechce mít doma dvě hysterky,“ dodává Lenka Černá.

Co tedy říci závěrem? Bývalé partnerky tu byly, jsou a budou! A ať už jsou jakékoli, současná partnerka má nad nimi vždycky navrch! Nemusí žárlit, protože ona je ta, která vedle „objektu zájmu“ usíná. Vždycky to chce klid a žádné scény. Ty muži nesnášejí!

A jaké máte zkušenosti s jeho ex vy?

Reklama

Načítám