Hlavní obsah

3 ženy, 3 kosmetické proměny

Foto: Thinkstock

Pudr dokáže opticky změnit proporceFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pigmentové skvrny na tváři, akné, drobné nedokonalosti, která z nás to nezná. Ten pupínek zkrátka musíme skrýt za každou cenu. Ano, protože někdy všeho moc škodí, zašly jsme se s kamerou zeptat vizážistky Moniky Křížové, jak zakrýt drobné nedostatky v obličeji tak, abychom se cítily dobře a přitom vypadaly přirozeně! Na našich třech modelkách se to povedlo...

Článek

Tři dobrovolnice z vašich řad (typově odlišné) se rozhodly svěřit do rukou naší vizážistky a vy se můžete podívat, co jim poradila a jak je správně nalíčila. Videoreportáž může být návodem, jak zakrýt vlastní nedostatky.

Nejdůležitější je make-up!

„Na make-upu finančně nešetřete!" říká Monika Křížová. Je to věc, která se vyplatí a díky němu se dají zakrýt ty nejproblematičtější části obličeje. Vybírejme je nejen podle ceny, ale hlavně podle typu naší pleti a současné barvy kůže. Ideální jsou make-upy lehké, řidší konzistence, aby nám neulpěly ve vráskách, dobře se vstřebávaly a neucpávaly póry. Pokud máme jednu barvu, je dobré k ní mít ještě dvojbarevný pudr – světlejší a tmavší odstín. Všechny tři dobrovolnice měly větší či menší problémy s pigmentovými skvrnami, což není v létě nic neobvyklého.

Ve všech případech tento problém vyřešil kvalitní make-up, který pleť sjednotil a bylo k tomu potřeba jen nepatrné množství. Pozor! Nedává se v okolí očí. Tam lze použít speciální korektor. „S množstvím ovšem opatrně, aby přebytek neulpíval v přehybech kůže na víčku," radí vizážistka. Okolo víček je nejtenčí kůže, a tak často prosvítají vlásečnice a můžeme si myslet, že se jedná o kruhy kolem očí. Korektor je dokáže dobře zamaskovat. Nanáší se poklepáním do kůže. Make-up nezapomeňme nanést i na krk, aby se nevytvořil drastický předěl. Houbičkou rozmažme make-up doztracena. Když jsme opálené, zvolme tmavší odstín make-upu. Barva očního korektoru by měla být o tón světlejší. Na závěr použijeme transparentní pudr.

Foto: Ondřej Kroutil

Nesouměrnost rtů vyrovná konturaFoto: Ondřej Kroutil

Korigujeme s pudrem

„Pudr není tvářenka, i když máte třeba tmavší odstín!" varuje vizážistka. Pomocí světlé barvy vypichujeme části obličeje, které chceme zdůraznit nebo zvětšit, upozornit na ně. Pomocí tmavšího odstínu pudru pak potlačujeme části obličeje a zužujeme. Máme-li širší typ obličeje v některých částech nebo celý, pohrajme si s jeho stínováním, jako jsme to udělaly u paní Nikoly. Pokud máme širší nos, můžeme si udělat tmavší linku u kořene nosu a houbičkou zahladit doztracena. Opticky se zúží a prodlouží. Opět je vidět na videu. Paní Nikole vizážistka zesvětlila oblast kolem brady, nosu a čela.

Korekce rtů

Rty často bývají nesouměrné. Proto se používá kontura, která je zvětší nebo zmenší a doladí. Pokud chceme zvětšit ret, je třeba konturu nanést na horní okraj. V tomto případě volíme světlejší nebo tělové odstíny, které opticky zvětšují, jak můžeme vidět u paní Karolíny, které jsme zvětšovaly horní ret. Tmavé barvy zužují, takže červená kontura nebude to pravé. Následně použijeme světlejší odstín lesku. Lesklé barvy opět zvětšují. Vyvarujme se tmavých rtěnek. Pokud chceme rty naopak zúžit, použijeme opačný postup. Konturu malujme podél vnitřního okraje rtu. Můžeme použít tmavší odstín nejen kontury, ale i rtěnky.

Jak na krásné obočí

Tužky jsou už dávnou out! S takto výrazným obočím budeme vypadat přísně a nepřirozeně. Dnes už vizážisté pouze obočí stínují přirozenými barvami. Paní Lenka to potřebovala jako sůl, protože si sama vytrhává obočí a ne vždy se jí to dokonale podaří. U paní Karolíny jsme zase linie trochu zvýrazňovaly.

Každá žena je krásná svým originálním způsobem. Pokud máte potřebu podtrhnout některé detaily, dělejte to obezřetně, aby výsledek nevypadal nepřirozeně a uměle. Základem všeho je dobrý make-up a to ostatní stačí pouze mírně doladit.

Reklama

Související témata:

Načítám