Hlavní obsah

10 kousků do bytu inspirovaných Valentýnem

Foto: Thinkstock

Valentýnský svátek může být vhodnou příležitostí, jak vylepšit bytFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte mezi ty, kdo Den svatého Valentýna nezavrhují a s povděkem přijali mezi ostatní svátky? Berete ho jako příležitost, jak si udělat hezký večer a dostat nějaký dárek? Pak máme právě pro vás několik tipů, jimiž můžete letos udělat radost své druhé polovičce, sobě i vašemu bytu.

Článek

Valentýnské dárky nemusejí mít vždy podobu spodního prádla nebo papírového přání, do něhož vepíšete pár milých slov. Jestliže sáhnete po interiérovém doplňku nebo si vylepšíte koupelnu, uděláte si radost mnohem déle než na jeden večer. Zkuste to třeba takhle!

Když skončíte v koupelně

Jako dárek k tomuto svátku potěší měkké ručníky v typicky valentýnských barvách. Na svou lásku si tak vzpomenete vždy, když budete vystupovat ze sprchy či vany. Ručníky a osušky z kolekce Basic firmy Möve jsou zhotoveny ze stoprocentní bavlny, vyrábějí se v několika velikostech, v obchodě À la Maison za ně zaplatíte od 130 korun výše.

Radost, která trvá déle než jeden den

Tento dárek potěší všechna nervová zakončení na vašem těle nejen 14. února, a navíc výborně odbourává stres a přináší úlevu od některých typů bolestí. Jde o masážní přístroj Orava MP-300, který je určen pro ruční vibrační masáž spojenou s vyzařováním tepla. K jeho přednostem patří ergonomický tvar, tři masážní hlavice nebo LED podsvícení. Pořídíte jej za 169 korun.

Ideální nejen k snídani pro zamilované

Potěšit můžete i červenou kuchyňskou rukavicí, která má na svém povrchu protiskluzový vzor a může se pochlubit i prodlouženou délkou zápěstí pro dokonalou ochranu rukou a bezpečnou manipulaci s horkými nádobami při vaření i pečení. Vyrobena je ze stoprocentní bavlny a žáruvzdorného silikonu, praktické poutko a magnet slouží ke snadnému zavěšení. Tescoma ji nabízí za 199 korun.

Opravdový valentýnský dárek

Pokud chcete opravdový valentýnský dárek pro zamilované, dojeďte si do IKEA pro polštáře ve tvaru srdce nebo s potahem, jehož vzor je právě poskládán z motivů srdcí. Polštáře se vyrábějí v různých rozměrech i tvarech a jsou opatřeny několika typy potahových látek z bavlny. Pořídíte je od 199 korun za kus podle zvoleného modelu.

Pro příjemné každodenní ráno

Dopřáváte si ráno, než vyrazíte do uspěchaného světa, společný šálek kávy, jako to bývá v romantických filmech? Na dokonalosti dodají tomuto okamžiku dva červené hrnky od Nespressa s objemem 160 ml, které mají dvojitou stěnu z nerezové oceli, díky níž zůstane nápoj uvnitř déle teplý. Koupíte je i se dvěma minimalistickými míchátky za 650 korun.

Valentýn musí být i v posteli

Pravý valentýnský svátek si užijete v peřinách povlečených do soupravy Love London. Povlečení na dvojlůžko ze stoprocentní bavlny s netradičními grafickými motivy sice nehýří červenými a růžovými odstíny, ale libuje si spíše v decentních barevných tónech. Pořídíte je za 695 korun v prodejnách Matějovský.

Hledáte tipy na něco levnějšího? Tady jsou Krásné bytové doplňky do 100 korun.

Hezký a voňavý!

Voňavé potěšení může mít podobu Lampe Berger, francouzské katalytické lampy. Tyto výrobky, které se v posledních letech staly doslova hitem, se už 110 let používají k provonění vzduchu v místnostech a zároveň také k dezinfekci prostředí domovů, kde o sebe lidé pečují a záleží jim na tom, v jakém prostředí žijí. Model Athena Rouge pořídíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk od 929 korun.

Další tipy na provoněný byt najdete v článku Kupte si parfém. Do bytu!.

Na Valentýna si vzpomenete každé ráno

A co třeba po příjemném probuzení šálek voňavé ranní kávy, který vás příjemně naladí do nového dne? Můžete si jej připravit pomocí horké novinky – kompaktního pressovače značky Cremeso, který kromě kávových nápojů z kapslí dokáže vykouzlit třeba také šálek lahodného čaje. Cena přístroje se pohybuje od 3390 korun, koupíte ho u Potten & Pannen – Staněk.

Takhle lásku vždycky ustojíte

Netradičně tvarovaná židle Masters se vyrábí v celé řadě barevných variant. Rozhodnete-li se pro červený model, může být vhodným dárkem třeba k Valentýnu. Výrobek firmy Kartell pochází z dílny světoznámého designéra Philippe Starcka, je zhotoven z polypropylenu a jeho cena činí 4200 korun, prodává Designpropaganda.cz.

Když to myslíte opravdu vážně

Je vaše láska opravdová a chcete žít spolu navždy? Potvrďte to vanou ve tvaru srdce, do níž se pohodlně vejdete i ve dvou. Ergonomicky tvarovaná pohodlná vana Rava LoveStory je vyrobena z na dotek příjemného akrylátu. V koupelně vám zabere prostor o rozloze 185 x 135 cm, vyrábí se v levém i pravém provedení. Pořídíte ji za cenu od 18 490 korun.

A jaký dárek máte připravený letos na Valentýna vy?

Reklama

Načítám