Hlavní obsah

Návod na použití mužů. Znáte ho?

Foto: Isifa

K některým mužům návod nepotřebujete, jen rozbalíteFoto: Isifa

Reklama

„Proč se k některým mužům nedává manuál? Vždyť když rozbalím novou mikrovlnku nebo pračku, taky se zajímám, jak ji používat. Škoda, že k chlapům se něco takového nepřibaluje,“ stěžuje si čtenářka Alice. Také vám chybí návod na použití mužů? Pak čtěte dál, máme ho pro vás mustr na jejich pochopení!

Článek

Pro čtenářku Alici i pro vás máme dobrou zprávu. Pánové mají svůj návod na použití! Je univerzální, takže musíte počítat s menšími úpravami na míru pro každý z mužských exemplářů, ale měl by se pro vás stát takovým základním nákupním seznamem, pokud hledáte nového partnera, či receptem na štěstí ve stávajícím vztahu.

1. Zamilovaného nechte jiné

Procvičovat si svoje ženské zbraně na někom, kdo je zamilovaný, není sice pro některé z otrlých předem prohraný boj, ale copak se tohle dělá? A když dotyčný nepovolí a odmítne vás, budete se cítit hrozně poníženě a trapně. Stojí vám to za to? Necháte-li ho jeho lásce, ušetříte si mnoho problémů. S tím souvisí i druhé pravidlo.

2. Nedobývejte srdce někoho, kdo o vás nestojí

Hrdost, to je to, co chybí ženám, které mají potřebu, jak že se to říká?, dolézat. Takové to doufání, že se něco změní, je absolutně k ničemu. A čím víc je jejich vysněný princ odmítá (kolikrát už i zoufale hrubě), tím své snažení stupňují. „Jednou z největších chyb, kterých se ženy dopouštějí ve vztazích k mužům, je to, že jim projevují svou lásku poté, co se k nim muži nechovali pěkně,“ uvádí Barbara de Angelis, známá psycholožka a expertka na problematiku osobního vývoje a partnerství.

Foto: Thinkstock

Kompliment musí žena umět přijmout jako samozřejmostFoto: Thinkstock

3. Nebraňte se komplimentům a lichotkám

Váš nadřízený vám pochválí kabelku, ctitel vyjmenuje všechny přednosti vašich očí a rtů, kamarádce se líbí vaše husté vlasy. To je fajn, ne? Tak hlavně tyhle pochvaly přijměte a nekomentujte stylem: „Pavle, vám se opravdu líbí mé oči? Ve školce se mi posmívali, že je mám příliš blízko u sebe," nebo „Radko, jo, vlasy by ušly, ale moje stehna nestojí za nic!“ Pravá dáma se jen usměje a poděkuje za projev náklonnosti.

4. Nebojte se projevit svoje schopnosti

„Muži milují schopné ženy. Jsou vedeni k tomu, aby něčeho dosáhli, a když takové úsilí naleznou i u jiného člověka, právě tato vlastnost je k němu přitahuje.“ To ale neznamená, že budete odmítat, aby vám otevřel dveře nebo pomohl do kabátu! Mužům dělá dobře, když mohou o ženu takto pečovat. Co na tom, že máte černý pás v karate, dokážete si opravit auto nebo jezdíte rallye? Podstata ženství je pořád stejná – křehkost duše. Věřte, že opravdoví muži chtějí být na ženu, kterou milují, hrdí.

5. Nebuďte s mužem z lítosti

Soucit není zrovna tím, co udržuje stabilitu vztahu. Jednak vás bude omezovat, a taky vám jednoho dne dojde trpělivost. To platí i tehdy, když po čase zamilovanosti prozřete a zjistíte, že tenhle Tomáš pro vás není to pravé ořechové. Neztrácejte čas, zítra to jiné nebude.

6. Nechte muže jednat i myslet a neodmítejte jejich nápady

„Muži se cítí dobře, když mohou projevit aktivitu nebo podnítit nějakou činnost. Pokud jim to znemožníte, znechutíte je natolik, že se po stránce mužství budou cítit podcenění,“ uvádí psycholožka.

Foto: Thinkstock

Občas stačí úsměv a podporaFoto: Thinkstock

7. Komunikujte citlivě, pokud muži udělají něco špatně

Podle Barbary de Angelis si muži často špatně vyloží váš návrh, radu nebo podporu a berou je jako útok, kritiku. Proto mu neříkejte, že něco dělá špatně, ale používejte větní spojení: „Je mi smutno/mám strach/není mi dobře a tak dále, když to děláš takhle.“

8. Nevyslýchejte je jako bachař

„Kde jsi byl? Proč jdeš z práce o deset minut později? Jak to, že se na tebe ta prodavačka usmála? Ty se s ní znáš?“ Agresivním vyptáváním se snižujete vlastní hodnotu. Jak pak chcete, aby si vás vážil, když to samy vůči sobě nedokážete?

9. Dávejte mužům najevo, že máte zájem o sex

Psychologové se shodují, že pokud se partnerovi nebojíte dát najevo, jak hodně po něm toužíte, bude se cítit bezpečněji, protože svou touhu bude sdílet spolu s vámi. Vypadá to jako dobrý plán, že? Taky je! „Ženy mají s muži společný cíl – dobrý sex,“ nechává se slyšet sexuolog Zlatko Pastor.

10. Když muže sexuálně odmítnete, věnujte mu chvíli pozornost

Aby bylo jasno: když se vám do sexu nechce, nepouštějte se do něj aneb Tohle je 7 způsobů, jak si znechutit sex. Ovšem pozor! „Odmítněte sex, ale neodmítejte partnerovu lásku,“ radí psycholožka. Obejměte ho, vyjádřete uznání nebo mu řekněte, jak hodně pro vás znamená. Když doma máte toho pravého (v článku Potkala jste toho pravého? Víme, jak to poznáte! se dozvíte více), určitě to pro něj uděláte. Na oplátku bude jen a jen váš…

A co vaše sladké tajemství? Máte nějaký plán na to, jak s muži vycházet a být jimi milovány?

Reklama

Související témata:

Načítám