Hlavní obsah

10 tipů, jak eroticky naladit sebe i partnera, když jsou okolnosti proti vám

Foto: Profimedia

Máme pro vás rady, které vám mohou pomoci znovu nastartovat chuť k milováníFoto: Profimedia

Reklama

Znáte ten pocit, když si říkáte, jestli má cenu v původně nevinném hlazení pokračovat? „Chce se mi vůbec do toho milování?“ Dobrá otázka. Než najdete odpověď, vyzkoušejte startovací tipy pro páry.

Článek

Australská klinická psycholožka a sexuoložka Vivienne Cass apeluje na to, že ženy často vykazují známky vzrušení (jako třeba vlhnutí pochvy), ale žádné pohlavní vzrušení nevnímají.

„Z tohoto důvodu nejsou na sex připraveny, nebo jen prostě nejsou v náladě. Nedošlo u nich k žádným psychickým změnám, tudíž se nepovažují za vzrušené. Třeba jen neměly čas se uvolnit a vypnout po náročném dni,“ uvádí ve své skvělé příručce Opojný orgasmus. Podobný stav však může potkat i muže. Jedna část jejich „já“ by sex chtěla, ta druhá si není jistá. Co s tím? Zkuste nějakou z deseti věcí, jinými slovy startovací tipy, které vás můžou vzrušit společně!

1. Ozdravný dotek

Podle britské sexuální poradkyně a spisovatelky Lindy Sonntag je dotek nejdůvěrnější forma komunikace. Proto právě ona volí masáž jako společný startovací tip číslo jedna. „Masáž uvolňuje napětí a odstraňuje z tkání toxiny,“ doporučuje sexuální guru s tím, že je-li váš partner klidný, posaďte ho a dejte se do něžné stimulace týla a ramenou.

Pokud je odezva dobrá, navrhněte, že později provedete kompletní masáž. U té vnímejte, jak partner pod vašima rukama doslova taje a ožívá. Už jen to vědomí vám bude dělat dobře. Navnadíte zároveň i svoje tělo a psychiku.

2. Měkké doplňky

Kontakt odhalené pokožky s měkkým kobercem, velkými a nadýchanými polštáři či „plyšovými“ doplňky je sám o sobě tak příjemný. Obklopte se těmito věcmi a pusťte si oblíbený romantický film. Uvidíte, co se bude dít.

Foto: Profimedia

Měkoučké polštářky pohladí po těle. Dopřejte si příjemný dotek i vyFoto: Profimedia

3. Vyjádření lásky

Nestává se běžně, že byste si posílali vzkazy z místnosti do místnosti? Tak to otevřete nějaký z komunikačních kanálů a do své zprávy vložte pocity, emoce a nějaký sexy příslib. Vy pookřejete při psaní, přijímající při čtení. (Skvělé výsledky má i klasicky psaný milostný dopis, ve kterém vyjádříte, co všechno se vám na druhém líbí.) Výhra pro oba.

4. Rozmazlování

Najděte si čas na společnou koupel s masáží hlavy, relaxační chvilku, čtení knihy… V momentě, kdy se budete cítit odpočatí, klidní a šťastní, zatoužíte i po „něčem víc“.

5. Očichávání

Podle Lindy Sonntag přirozená vůně obou pohlaví tvoří silnou součást sexuální přitažlivosti. „Vzrušujte se vůní partnera, zabořte hlavu do jeho použitého trička. Vůně vám připomene, proč jste spolu,“ radí odbornice. „Hm, ách.“

6. Absolutně nový módní kousek

Košilka, podprsenka, tanga, body. Je úplně jedno, čemu dáváte přednost, ale jakmile na sebe oblečete zbrusu nový kousek, přijdete si svůdnější, zhýčkanější a „neokoukanější“. Ona novota je jakési afrodiziakum. Co si tahle nechat v obchodě ukázat hromadu oslňujícího prádla a požádat partnera, aby dělal rádce?

Foto: Profimedia

Nový kousek prádla vždy přinese trochu toho vzrušení...Foto: Profimedia

7. Hra na neslušnost

Podle sexuologů se hodně lidí dokáže vzrušit v momentě, kdy sami začnou koketně mluvit (a druzí naslouchají). Verbální odvážnost, byť hraná, umí pěkně rozdivočit. Tak si něco pošeptejte…

8. Přejíždění po erotogenních zónách

Díváte se spolu na televizi a jeden z vás začne šmátrat po dálnici od břicha dolů? Taková ráznost může vadit – vám i jemu. Zkuste to jinak. Jen tak náhodou a v dobré víře hlaďte nejdřív svůj krk, pak ten jeho, přejděte na vlasy, břicho, stehno, dlaň… Oba se tak naučíte pomalejším, smyslným způsobům. Taková „hloupost“, a jak funguje!

9. Hrátky s vlasy

Požádejte partnera, aby vám česal vlasy nebo si s nimi jakkoli pohrával. Je to jeden z dalších skvělých způsobů, při kterých se eroticky navnadí obě pohlaví. Jedná se o inspiraci starověkou Indií a Kámasútrou. Již tehdy se tvrdilo, že ve vlasech je ukryta vášeň.

10. Líbací hebkost

Přepadovka? Jazyk v krku? Zapomeňte. Četné výzkumy uvádějí, že čím jsou (ještě před předehrou) polibky slabší a jemnější, tím větší vzrušení navozují později. Musí však být hebké a něžné. Pak si on ani ona nemůžou stěžovat…

A jak se vzrušujete právě vy?

Reklama

Načítám