Hlavní obsah

10 typicky ženských zlozvyků. Poznáte se v nich?

Foto: Profimedia

Každý má nějaký ten zlozvyk, ale některé jsou ryze ženskéFoto: Profimedia

Reklama

Každý má nějaký zlozvyk. Řada z nich se objevuje u lidí bez ohledu na pohlaví, ale pak jsou tu některé ryze ženské nešvary. Tohle je 10 zlozvyků, které jednoduše pánům nehrozí.

Článek

Kouření, kousání nehtů, okusování tužek. To jsou běžné zlozvyky, kterým holdují muži i ženy. Ale tohle je deset typicky ženských návyků, kterých se muži opravdu bát nemusí.

1. Špulení rtů

Říká se tomu kačeří úsměv nebo kačeří pusa. Těžko říct, co za tím je, zda snaha o plně vypadající rty, nebo pokus o optické zeštíhlení obličeje, každopádně na fotkách špulí pusu až příliš mnoho žen a dívek. Zato chlap žádný!

2. Olupování laku na nehty

Je to snad horší než mor! První den jsou nehty krásně nalakované, druhý den se na jednom z nich objeví malý škrábanec a pak už to jde ráz na ráz. Poškozené místo je podrobně zkoumáno, žena se v něm vrtá, testuje pevnost zbylého laku, až se začne olupovat ve velkém. Pak přijde na řadu druhý a třetí nehet, pak přijde na scénu odlakovač a vše jede nanovo.

3. Prohlížení se ve výlohách

Už jste někdy viděli muže, který jde kolem výlohy a prohlíží se v ní? Nejspíš ne, protože tenhle nešvar je vážně ryze ženský. Muži si vystačí se zrcadlem, v němž se (ne všichni) zkouknou doma před odchodem.

Foto: Profimedia

Zrcadlo? Nestačí! Na zběžnou kontrolu vzhledu poslouží i jakákoli výlohaFoto: Profimedia

4. Upravování podprsenky

Tohle je vůči ženám trochu nefér, protože muži mají jasnou výhodu – nenosí podprsenky. A každá žena ví, kolik nepříjemností způsobí spadlé ramínko, špatně usazené ňadro a podobné otravnosti.

Foto: archiv firem

Neustálé upravování podprsenky? Pořiďte si alespoň jednu kvalitní, a na tyto problémy můžete s klidem zapomenout!Foto: archiv firem

5. Chichotání

V tomhle jsou ženy naprostými přebornicemi. Muži se smějí. Někteří třeba až moc nahlas, nebo divně, ale prostě se smějí. Ženy se dost často jen tak chichotají. V pubertě se to dá prominout, ale řada z nich z tohohle zlozvyku bohužel nevyroste.

6. Ach ty vlasy

Některé ženy si neustále upravují patku, jiné si točí vlasy na prstu, a další zase přehazují vlasy z jedné strany na druhou nebo se v hřívě jen tak prohrabují, načechrávají ji. A nemohou si pomoct. Pánové tohle nedělají, a to dokonce ani ti, kteří mají dlouhé vlasy (i když samozřejmě výjimky jsou, ale je jich opravdu málo).

Foto: Profimedia

Hrátky s vlasy jsou dalším typickým holčičím nešvaremFoto: Profimedia

7. Sbírání drobečků

Opět jde o vyloženě ženskou záležitost. Jdete na záchod a po cestě z podlahy seberete v průměru deset neviditelných drobků. Když se z toalety vracíte, rukou smetete drobky ze stolu. A když si pak jdete do lednice pro pití, ty shozené drobky sesbíráte. Chlapi drobky nesbírají, protože je nevidí. A to ani ty dosahující velikosti meteoritu.

8. Osahávání zboží

Když jde chlap nakupovat, ví, co potřebuje. A jde za daným zbožím tou nejpřímější cestou a ničím jiným se nenechá rušit. Žena jde, okukuje ostatní regály, a i když ví, že tenhle šátek (vázičku, svícen, knížku a podobně) nekoupí, vezme ji do ruky. Jen tak lehce si věc osahá, prohlédne ze všech stran, zkontroluje kvalitu provedení, a pak ho zase vrátí do regálu. Proč? Bůh ví.

9. Hrátky se šperky

Sedí třeba v kavárně, povídají si s kamarádkou a pořád dokola si u toho sundávají a nandávají prstýnek. Nebo si hrají s řetízkem, případně si jen tak bezděčně ťukají do náušnice. Ani o tom neví.

10. Urovnávání

Je to podobné jako s těmi drobečky z bodu sedm. Květináč mírně nakřivo, váza na stole ne přesně uprostřed, křeslo centimetr od svého tradičního místa. Ženské receptory to okamžitě odhalí a mozek vyšle rukám signál, že je potřeba to dát do pořádku. A muž, který to sleduje třeba z gauče, pravděpodobně vůbec nechápe, co to jeho milovaná žena dělá.

Máte některý z těchto zlozvyků?

Reklama

Načítám