Hlavní obsah

10 věcí, které by se muži měli naučit od žen

Foto: Thinkstock

Život bez mužů? Nikdy! Ale přece jen pár drobností by od žen okoukat mohliFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži jsou báječní a život bez nich by byl na nic. Ale kdyby přece jen pár věcí odkoukali od nás žen, bylo by to ještě lepší! Co by se od nás měli naučit? Třeba těchto deset věcí.

Článek

V lecčems jsou muži nepřekonatelní a přírodě patří velký dík za to, že je stvořila. Ale pak jsou tu věci, v nichž máme navrch my ženy. Pánové, těchto 10 věcí byste od nás měli okoukat, a na světě by bylo zase o fous líp!

1. Zeptat se na cestu není ostuda!

„Dobrý den, prosím vás, kudy se jede na Hradec?“ Jak jednoduché, přesto pro řadu mužů nemožné. Kdyby se tak pánové ve chvíli, kdy nemají úplně jasno v tom, kde se nachází (záměrně se vyhýbáme slovu ztratit se), zeptali na cestu. Nemuseli by pak řvát na navigaci (stejně neslyší, je to jen přístroj) nebo na manželku (ta bohužel slyší).

2. Když něco neumím, není třeba si to ověřovat

Není potřeba být dokonalý, umět vše, se vším si poradit! Kéž by tohle pánové pochopili! Ideálně dřív, než si půjdou ověřit, že opravdu nejsou opraváři televizí.

3. Technika není živá

Televize, počítač, tablet, auto. To všechno jsou jen přístroje, věci neživé! Přesto to mají muži někdy trochu popletené. Co řekne chlap, když jeho synek spadne z kola? Nejspíš něco v tom smyslu „no jéžiš, rozbitý koleno, takových škrábnutí ještě bude.“ Ale co když mu mírně odřete auto? Vsaďte se, že věta „takových škrábnutí ještě bude“ rozhodně nezazní!

Foto: Thinkstock

Auto je věc spotřební, slouží vám, ne vy jemu, pánovéFoto: Thinkstock

4. Dřez není myčka

Jednou provždy, pánové! Dřez a myčka nádobí jsou dvě různé věci. Když dáte nádobí do myčky, stačí ji pak jen zapnout a ona nádobí umyje. Dřez takhle nefunguje! V něm buď nádobí shnije, nebo ho někdo (nejspíš vaše žena) přemístí do myčky, případně umyje ručně!

5. Na velikosti nezáleží

Většina rozumných žen tohle rčení dávno pochopila. Zkuste to, pánové, brát podobně. Tak jako se dá i s malým kašpárkem zahrát velké divadlo, mohou i lentilky pod kobercem splnit vaše touhy!

6. Sex není omluva

Nemluvíte s ním, protože včera přišel z hospody až ráno? Bude sex! Jste naštvaná, protože vám řekl, že byste měla začít cvičit? Bude sex! Zuříte, protože urazil vaši matku? Bude sex! Pro řadu mužů je totiž sex univerzálním lékem na všechno – na únavu, na stres v práci i na naštvanou manželku.

Dovedete si představit ten zázrak, kdyby z něj někdy vypadlo něco ve smyslu „promiň, zlato, tohle jsem vážně pokazil a moc mě to mrzí“, a pak teprve by došlo na ten sex?

7. Na barvách záleží!

„K té lila košili se meruňková kravata nehodí, zlato.“ Když tohle řeknete svému muži, bude na vás nejspíš koukat jak na idiota. Pak vás neposlechne, půjde ven a bude za idiota spíš on. Pánové, na barvách záleží, a dokonce jich existuje víc než jen ty základní.

Foto: Thinkstock

Pohodlí je důležité, ale barevná sladěnost takéFoto: Thinkstock

8. Na fotbale svět nestojí

Když Sparta prohraje, tak přestože ji porazila zrovna Slavie, není to konec světa. Fakt ne, pánové! Tání ledovců, kácení pralesů, hladovějící děti v Africe, vymírání ohrožených druhů či války ve světě nesou muži statečně. Proč ale nedokážou být tak silní, i když jde o fotbal?

9. Číst se dá i na gauči

Jak by byl život krásný, kdyby věta „jdu na záchod“ neznamenala, že vám nejspíš praskne močový měchýř, protože toaleta na další zhruba hodinu patří jen a jen vašemu choti. Kdyby si tak muži vyzkoušeli, že číst noviny je možné třeba i na gauči, v posteli nebo jen tak u stolu.

10. Vaříte skvěle, ale…

Muži jsou skvělí kuchaři, tedy většinou. Vaří s láskou, chutí a fantazií. Škoda jen, že nevěří, že jejich kulinářské dílo bude stejně dobré, i když nevyužijí všechny hrnce a pánve, které doma máte. Že není potřeba sledovat pečící se maso každou vteřinu, ale je možné mezitím třeba utřít linku. Nebo dokonce naskládat nádobí do myčky, viz bod číslo 4.

Tak co, umí něco z toho váš muž?

Reklama

Načítám