Hlavní obsah

10 věcí, které by se ženy měly naučit od mužů

Foto: Profimedia

Ano, dámy, máme se od mužů co učitFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě pohlaví, dva různé světy. Muži a ženy – leckdy si nerozumí, mnohdy se doplňují. A mohli by se od sebe leccos naučit. Tohle je deset věcí, které by měly od mužů okoukat ženy!

Článek

Všichni máme své přednosti, ale i oblasti, v nichž jsme slabší. A možná by nebylo na škodu, kdybychom se my ženy od mužů něčemu alespoň trochu přiučily. Podle nás by to u těchto 10 věcí stálo za zkoušku.

1. Umění odpočinku

Muž přijde z práce, plácne sebou na gauč a alespoň čtvrt hodinky chce klid. Prostě potřebuje vyfouknout veškeré napětí z práce a nasát pohodu domova.

Ženy ne. Ty přijdou, během pár minut vybalí nákup, chopí se vysavače, napíší s dětmi domácí úkoly, vaří při tom večeři, ládují prádlo do pračky a pomalu se chystají rozložit si žehlicí prkno. Naučme se, dámy, chvíli vypnout. Uvidíte, že svět se nezboří!

2. Problém vyřešen

Když se objeví nějaký problém, hledá se řešení. V tom se ženy od mužů neliší. Ovšem když je řešení nalezeno, muž se dál věcí nezabývá. Ženy ale vše ještě patnáctkrát proberou, jednoduše se v tom „hovínku“ ještě několikrát projdou. A zbytečně se tím týrají!

3. Žádné srovnávání

Váš manžel si nejspíš vůbec nevšiml, že soused zhubl. Vy jste zaznamenala, že sousedova manželka výrazně zeštíhlela, a alespoň trochu jste naštvaná, že vám váha ukazuje o dvě kila víc. Tohle srovnávání ale nikam nevede, jen jsme pak otrávené.

Foto: Profimedia

Umění vypnout a nic nedělat, schopnost brát věci s nadhledem, pohodářství. To je jen malý výčet toho, v čem jsou pánové machřiFoto: Profimedia

4. Mužská přímost

Lze to vypozorovat už ve školce. Když se kluci perou o autíčko, jdou do toho bez okolků, jeden malý muž proti druhému malému muži. Když podobný problém řeší holčičky, zkusí nejrůznější triky, od pomlouvání přes falešné lichotky až po pláč a hru na oběť. Proč nezkusit být trochu přímočařejší? Něco vás štve? Tak to řekněte!

5. Uvolněnost a pohodářství

Chceme být dokonalé matky, manželky, chceme bezchybný domov, mít kariéru. A dost často v tom plaveme. To muži jsou oproti ženám naprostí pohodáři, kteří řadu věcí neberou tak vážně. A navíc se nesnaží zvládnout pět věcí najednou, ale umí si vytyčit priority.

6. Originální řešení

Když něco nejde podle plánu, neodpovídá příručkám, muži se snaží najít co nejrychlejší, nejefektivnější řešení.

Dokonalým příkladem je tatínek, který vyrazil s malou dcerkou ven, a až na hřišti zjistil, že jí zapomněl dát čepičku. Vyhodnotil, že bez ní by mohla opravdu nastydnout, ale také, že návrat domů by ničemu nepomohl. Holčičce proto vytvořil provizorní čepičku z náhradních spodních kalhotek. Ženu by tohle nejspíš nenapadlo. Škoda!

7. Žádné výčitky kvůli jídlu

I muži chtějí být štíhlí a atraktivní. Ale když zhřeší, rozhodně si to nevyčítají. Jim grilovaná krkovička na jazyku rozhodně nezhořkne.

Foto: Profimedia

Muži a ženy, dva rozdílné světy, které k sobě ale neodmyslitelně patříFoto: Profimedia

8. Technická zdatnost

Výjimky samozřejmě existují, ale obecně platí, že většina žen neumí vyměnit pneumatiku u auta a opravu kapajícího kohoutku nechá raději na manželovi.

Přitom stačí jen chtít. Proč bychom si nemohly občas v takových situacích poradit samy, stejně jako muži se umí postavit k plotně, když je třeba?!

9. Více myslet, méně mluvit

Je vědecky dokázáno, že žena řekne denně mnohonásobně víc slov než muž. Je také dokázáno, že muži o problémech a starostech více přemýšlejí, než mluví, kdežto ženy mluví a přemýšlejí zároveň.

Občas je ale ten mužský postup vážně lepší. Zkusme více mlčet, více přemýšlet a trochu méně mluvit!

10. Hravost jako přednost

Říká se, že muži jsou takoví velcí kluci. I v dospělosti si umějí hrát. A je to dobře! Život je přece zábava, jedna velká hra, tak proč si ji neužít?!

Napadá vás ještě něco, v čem jsou muži lepší?

Reklama

Načítám