Hlavní obsah

10 znaků sexuální frustrace. Co ženy dělají, když jsou nespokojené?

Foto: Profimedia

Nespokojenost v sexu se dokáže projevit různě, ale většinou je stejně jasně čitelnáFoto: Profimedia

Reklama

V posteli skvělé? Pak nejspíš záříte jako sluníčko a je to na vás znát. Bohužel, i při nespokojenosti v milostném životě se mnozí dovtípí, co vám asi chybí… Znáte všech 10 znaků sexuální frustrace?

Článek

Sex, milování, rozkoš, slast? Vždycky to nejsou jenom a pouze příjemné věci.

„Vztah k sexu je u každého jiný. Stejně jako jsme mírnými optimisty nebo zarytými pesimisty, máme, nebo nemáme rádi sex, dokážeme se z něj radovat, těší nás, ale přináší i napětí, obavy, nechuť či odpor. Něco se dá zlomit a vylepšit, ještě více se toho dá pokazit. Vždy to vyžaduje naši aktivitu, vůli. Bez ní vám nikdo nepomůže,“ říká sexuolog Zlatko Pastor, a shrnuje tak podstatu milostného života.

Platí totiž, že jednou jsi dole, jednou nahoře. A jak se pozná to ono „dole“? Vždyť neštěstí v posteli se zákonitě musí nějak projevit… No, konkrétně u žen to není žádná alchymie.

Scott Haltzman, docent psychiatrie a lidského chování z americké Brownovy univerzity, na základě svých poznatků a výzkumů uveřejnil 10 příznaků a chování, které dělá každá žena, pokud je v sexu nespokojená. Poznáte se?

1. Polevujete v otázkách rodičovství

„Dneska koupeš ty. A až to budeš mít, tak taky uspi.“ Odmítání některých úkolů a povinností vůči dětem patří podle zmíněného odborníka k jednomu z prvních poznávacích znamení. Žena prý v „sexuální depresi“ očekává nějakou náhradu, satisfakci. „Tímto způsobem dává najevo, že chce, aby se s ní o problému diskutovalo,“ popisuje psychiatr na stránkách zmíněné univerzity.

Foto: Profimedia

Nutíte poněkud křečovitě muže do péče o dítě? Víme proč. Chcete, aby byl v domácnosti aspoň k něčemuFoto: Profimedia

2. Děláte si kámošku z kreditní karty

Náhrada za intimní frustraci? Nákupy, samozřejmě. V ten moment se zdá, že je to lék na všechno, i když působí tak krátkodobě.

3. Víc jíte

Podle všeho kompenzace za sexuální nesoulad se u mnohých žen projevuje i ve formě zvýšených nároků na stravu. Víc jídla, víc sladkého, splašené chutě. Vyplní tohle díru po absenci uspokojení?

4. Tvrději a častěji pracujete

Hodně práce. To znamená, že se pokoušíte odvádět pozornost od toho, co se děje doma. Chcete zapomenout a rozptýlit se. Budiž, ale hlavně pozor na alkohol. V podobných kritických chvílích sklenka ke sklence sedá…

5. Vyžíváte se v jízlivosti

Ventilem sexuálního neuspokojení mohou být i urážky, satirické poznámky, vtípky či narážky ohledně milostného života obecně. „Ta šéfová je protivná, asi už to dlouho neměla. Manžel by ji měl pořádně vymést komín.“ Ano, i takhle to může vypadat. Nejen muži umí být jízliví. Možná to znáte…

6. Masturbujete

Onanie je zdravá, žádoucí, sebepoznávací a normální. Britská sexuoložka Tracey Cox dokládá, že ženy od ní po sňatku ustupují. Podle ní masturbuje 80 procent svobodných žen, po vstupu do manželství už jen 68 procent. V případě nespokojenosti v posteli se však ženy k onanii často vrací.

Foto: Profimedia

Masturbace je alternativní cesta k vlastnímu uspokojeníFoto: Profimedia

7. Přicházíte s novými nápady

„Nepodíváme se na erotický film, zlato? Nekoupíte si nějakou sexy hračku?“ „Snaha o znovuvzkříšení milostného života může být v tomto případě taktéž projevem nespokojenosti. Vlastně je to tak, že si myslíte, že stále ještě existují způsoby a techniky, které by mohly vést k nápravě,“ vysvětluje Scott Haltzman.

8. Podobáte se ledové královně

Snížená empatie, menší citlivost na podněty od druhých, podrážděnost. Jediný způsob, jak z toho ven, je mluvit s partnerem o tom, co vás trápí.

9. Víc se odhalujete

Výstřihy, kratší sukně, chození bez podprsenky nebo kalhotek… Normálně by to neznamenalo nic, ale pokud sexuálně strádáte, možná se snažíte být pro druhé atraktivní, protože od nich potřebujete slyšet, že jste žádoucí. A vlastně to, že svět je ještě stále v pořádku.

10. Kritizujete sebe sama

Spokojenost je podle odborníků odvozena od pocitů respektu, emocionální a fyzické pohody i sebedůvěry. Proto se běžně stává, že pokud to neklape v posteli, přichází na řadu sebekritika a obviňování sebe sama. „Co dělám špatně? Je to snad moje vina?“ Ano i ne. Možná by pomohl náhled odborníka…

A co děláte vy, když sexuálně strádáte?

Reklama

Načítám