Hlavní obsah

20 chyb, které muži dělají na prvním rande. Pozor na ně!

Foto: Profimedia

Nuda na první schůzce není to nejhorší, co vás může potkatFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prvním rande se hraje o vše! Na něm se ukáže, jestli se uvidíte znovu. A vyplatí se všímat nedostatků, které vám muž na první schůzce nevědomky odhalí. Tohle je 20 nejčastějších!

Článek

Vaše první setkání není jen jakési startovní místo potenciálního vztahu, ale také je to jediná chvíle, kdy můžete toho druhého vidět takového, jaký opravdu je. Je tudíž momentem, kdy vám mozek nezatemnila láska.

Britská sexpertka Tracey Cox říká, že pokud u vašeho protějšku na prvním rande zaznamenáte některé z následujících 20 varovných signálů, měly byste si dobře rozmyslet, zda s tímhle mužem ještě někam vyrazíte.

1. Pozdní příchod

I když se zpozdí jen o pár minut, první, co z jeho slov vyjde, by měla být omluva. Následovat by mělo vysvětlení, proč se zpozdil. „A pokud je zpoždění větší než patnáct minut a není pro něj opravdu dobré zdůvodnění, nemusel se možná obtěžovat vůbec,“ říká Tracey Cox.

2. Neupravenost

Má na sobě oblečení, které jasně říká, že o něm vůbec nepřemýšlel, nesnažil se na vás udělat dojem? Má neumyté vlasy, umaštěné tričko a špínu za nehty? Pokud je jeho osobní hygiena na takhle nízké úrovni už na první schůzce, jak to bude asi vypadat v partnerském soužití?

Foto: Profimedia

Každý může mít občas zpoždění. Ale slušnost je se omluvit a vysvětlit, proč nestíháteFoto: Profimedia

3. Žádné plánování

Vybral náhodnou restauraci a jediným kritériem bylo, že je blízko jeho práce? Takhle ne! První rande má být naplánované, místo setkání má být důkladně zvoleno. Projevit snahu není trapné, ale hezké.

4. Únava

Je strašlivě unavený, protože předešlou noc byl kdesi v trapu? V překladu to znamená, že ta předešlá noc pro něj byla důležitější než dnešní večer. Jinak by chtěl být fit, aby si ten večer s vámi mohl užít.

5. Téma maminka

Stále žije s maminkou nebo je z jeho chování jasné, že na ní nezdravě lpí? Tak to je velké varování. Stejně tak, jako když o ní nemluví moc hezky. Proč vůbec o mamince mluvit na první schůzce?

6. Utíká za kamarády

Ze schůzky s vámi pospíchá za svými kamarády? Zvláštní. A pokud vás vezme s sebou a ukáže se, že vám jeho přátelé moc do oka nepadli, není to dobré znamení. Přátele si totiž vybíráme. Pokud vám není fajn s nimi, nejspíš vám nebude dobře ani s ním.

7. Alkohol

Drink na kuráž? Proč ne! Občas je v pořádku i to, když je těch drinků víc a vaše schůzka se protáhne do brzkých ranních hodin. Ale musí to bavit vás oba. Pokud vy si celý večer vystačíte s jednou skleničkou a on objednává jednu láhev za druhou, není to dobré!

Foto: Profimedia

S alkoholem buďte ostražité. Na první schůzce by se muž opít určitě nemělFoto: Profimedia

8. Mluví jen o sobě

První rande je na to, abyste se vzájemně trochu poznali, a rozhodli se, zda to spolu zkusíte. Pokud se vás na nic nezeptá a mluví jen o sobě, je jasné, že jediný, o koho se zajímá, je jen on sám. A pokud ještě k tomu mluví příliš hlasitě, je jasné, že jde o hodně sebestředného jedince.

9. Vulgarismy

Nějaké to sprosté slovíčko je v pořádku, obzvlášť pokud je člověk nervózní. Ale pokud láteří v každé druhé větě a jestli používá drsné výrazy, aniž by znal váš postoj k nim, není to úplně v pořádku. A jestliže trousí homofobní, xenofobní či šovinistické poznámky, raději utečte.

10. Je neslušný k číšníkovi

Je arogantní, neslušný k lidem, kteří ho obsluhují? Nejspíš ví, že mu nemohou oponovat. To neznačí moc velké sebevědomí a vyrovnanost. A že všechno kritizuje, nic mu není dost dobré? To je navíc dost buranské.

11. Mobil

Rande má s vámi, ne se svým telefonem. Ten by měl být schovaný. A když zazvoní, měl by ho buď vytípnout, pokud je nutné hovor zvednout, měl by se omluvit a vysvětlit, v čem tkví jeho naléhavost.

12. Žádný oční kontakt

Když mluvíte, kouká přes vás nebo sleduje neexistující drobky na svém rameni? Jako´by vám tím říkal, že ho nudíte, a on se poohlíží po někom zábavnějším.

13. Špatné stolování

Začne jíst, ještě než dorazí vaše jídlo? Mluví s plnou pusou? Drobí po celém stole? Pokud neposlouchal matku, když ho učila těmto základům slušného stolování, vy nemáte šanci.

14. Okukuje jiné ženy

Někteří muži si myslí, že když budou flirtovat se servírkou nebo s jinými ženami v baru, vy po nich pak budete o to víc toužit. To se ale šeredně pletou!

Foto: Profimedia

Flirtovat s jinými ženami, i když sedíte naproti němu? Ne, to ho přitažlivějším neučiníFoto: Profimedia

15. Přílišná horlivost

Vidí vás pár minut, a už vám říká, jak úchvatná jste? Jak to může vědět? Skoro vás nezná! Nazývá vás svou drahou, plánuje, jak spolu budete mít pět dětí a dům u lesa? To, že jste spolu povečeřeli, přece neznamená, že jste jeho přítelkyně! Pozor na tohle majetnictví.

16. Jak mluví o ex

Je fajn netajit se s milostnou historií, ale popisovat na první schůzce dvouhodinový příběh svého posledního vztahu není to pravé. Pokud se přes rozchod nepřenesl, jak si může něco začít s vámi? Navíc, jestli z jeho řečí vyplývá, že všechny jeho ex byly hrozné potvory, je to podezřelé. „Opravdu si myslí, že uvěříte tomu, že nikdy nebyla jeho chyba, že jeho vztah skončil?“ ptá se Tracey Cox.

17. Mluví o zdravotních problémech

Na první schůzce je příliš brzy na odkrývání osobních zdravotních problémů. Není to upřímnost, spíš tak trochu buranství. Na prvním rande prostě nechcete slyšet, že ho trápí nehtová plíseň na palci u nohy.

18. Placení

Hašteří se o výši účtu, nedá číšníkovi žádné spropitné, nebo se dokonce nenabídne, že útratu zaplatí i za vás? Divné! Na první schůzce je v pořádku, když se muž a žena o účet podělí, ale je slušností, že muž minimálně nabídne, že dnes to jde na něj.

19. Tlačí vás k sexu

Není nijak neobvyklé, že lidé ukončí první rande sexem. Ale pokud pozvání k němu domů odmítnete a jeho to viditelně naštve či rozladí, značí to, že potřebuje, aby bylo vždy po jeho, nesnese odmítnutí.

20. Neujistí se, že jste v pořádku doma

I když rande nebylo vyloženě povedené, měl by mít v sobě muž tolik slušnosti, že si ověří, zda jste se v pořádku dostala domů. A je jedno, jestli jste jela taxíkem nebo tramvají.

Tak který z těchto prohřešků byste netolerovaly?

Načítám