Hlavní obsah

20 let od Sexu ve městě: Na kom se čas nejvíc podepsal?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Je to až neuvěřitelné, že Carrie, Samantha, Miranda a Charlotte slaví už dvacetileté výročí svého přátelství! Bylo to právě 6. června 1998, kdy tato čtyřka poprvé na obrazovkách řešila problémy, s nimiž se dokázaly ztotožnit miliony žen na celém světě.

Článek

Zdá se, že vůbec nezáleží na tom, zda se píše rok 1998, nebo 2018. Témata, která ženy probírají, se příliš nemění. Pořád dokola je to věčný vnitřní boj, zda pana Božského poslat jednou provždy k šípku, anebo ho posté vzít na milost, nebo poznání, že krásných bot není nikdy dost nebo že sex si můžete užívat bez ohledu na stáří či zdravotní problémy. Jediné, co se mění, je věk hlavních protagonistů.

Sarah Jessica Parker (53) jako Carrie Bradshaw

Hlavní hrdinkou seriálu je Carrie Bradshaw, spisovatelka a nenapravitelná romantička. S její představitelkou Sarah Jessicou Parker je pojí láska k módě a obě se staly v tomto oboru ikonami. Co je ale dělí, je štěstí ve vztazích. Zatímco postava Carrie se celou dobu scházela a rozcházela s panem Božským a mezitím se bláznivě zamilovávala do jiných mužů, Sarah Jessica Parker má v reálném životě víc štěstí. Její manželství s Matthewem Broderickem (56) patří k těm nejdéle trvajícím v Hollywoodu. Jsou svoji už 21 let, předtím spolu pět let chodili. Vychovávají tři děti – Jamese (15) a dvojčata Marion Lorettu Elwell a Tabithu Hodge (8).

Foto: Profimedia.cz

K Sarah Jessice Parker není stáří příliš milosrdné. Herečka je zářným příkladem toho, že mít nějaké to kilo navíc se občas vyplatí. V jejím případě totiž nemá vrásky co vycpávat – v obličeji jí chybí trocha tuku, který žádná plastika nenahradíFoto: Profimedia.cz

Kim Cattrall (61) jako Samantha Jones

Tahle sebevědomá milovnice sexu měla velice nadčasové myšlení. Člověk by si v některých ohledech přál být stejně nad věcí jako ona. Hned by se žilo lépe, kdyby ženy dokázaly v pravou chvíli poslat do háje muže stejně jako Samantha Jones. Ačkoliv se pro mnoho žen stala jakýmsi guru, Kim Cattrall by byla nejraději, kdyby tuto energickou blondýnku nikdy nepoznala. V několika rozhovorech řekla, že jí role Samanthy zničila život. Za dvacet let slyšela snad tisíckrát otázku, zda má něco společného s onou sebevědomou bohyní sexu. Muži prý často čekali, že od ní dostanou, co by jim dala seriálová hrdinka. Ačkoliv se na televizních obrazovkách objevila i v dalších rolích, sláva „Sexu ve městě“ se už nezopakovala. Kim Cattrall nemá děti a v současné době ani manžela – je dvakrát rozvedená.

Foto: Profimedia.cz

Kim Cattrall vždy odmítala plastické zákroky. Několikrát se zmínila, že netouží po padesátce vypadat jako dvacítka Foto: Profimedia.cz

Cynthia Nixon (52) jako Miranda Hobbes

Miranda Hobbes nepatří k prvoplánovým kráskám, vyhýbá se příliš provokativnímu oblečení a sází vždy na intelekt, což je jí často spíše na škodu. Stala se matkou samoživitelkou a snažila se mateřství kombinovat s prací – pro mnoho žen tak představuje vzor. Inspirací je určitě i její představitelka Cynthia Nixon. Letos v březnu oznámila, že chce kandidovat na guvernérku státu New York, věnuje se osvětě týkající se rakoviny prsu a podporuje rovnost manželství bez ohledu na pohlaví. Sama se nepovažuje za homosexuálku, ale bisexuálku. V roce 2004 začala chodit s aktivistkou Christine Marinoni (50) a později se vzaly. V tu dobu už měla Samanthu (21) a Charlese (15) s fotografem Dannym Mozesem (52), s nímž žila patnáct let. Se současnou manželkou vychovávají syna Maxe (7).

Foto: Profimedia.cz

Seriálová Miranda nikdy příliš nelpěla na tom, jak vypadá. I tak ale měla značnou porci šmrncu, stejně jako má její představitelka i dnesFoto: Profimedia.cz

Kristin Davis (53) jako Charlotte York

Dívka z dobré rodiny, trochu naivní, která se při vyslovení sprostého slova pomalu až červená a netouží po ničem jiném než se dobře vdát. Taková je Charlotte York. Pro mnoho fanoušků nejméně oblíbená postava z celého seriálu. Se svou představitelkou Kristinou Davis má společné rysy, alespoň co se týče rodičovství – obě se snažily potkat muže, s nímž založí rodinu a budou spolu až do smrti. Zatímco Charlottě se to nakonec podařilo, herečce nikoliv. Osud tomu chtěl jinak, Kristin nemá manžela, zato vychovává dceru a syna. V roce 2011, v šestačtyřiceti letech, adoptovala malou holčičku Gemmu Rose a počátkem letošního května se objevila zpráva, že si osvojila ještě syna. Na svém facebookovém profilu to exkluzivně zveřejnil novinář Marc Malkin. Kristin Davis to zatím nekomentovala.

Foto: Profimedia.cz

Kristin Davis by se klidně mohla vydávat za své o deset let mladší já a pravděpodobně by jí to mnoho lidí uvěřiloFoto: Profimedia.cz

Chris Noth (63) jako pan Božský

Přezdívka muže, jehož skutečné jméno v seriálu takřka nezazní (jestli vám to uniklo, je to John James Preston), se stala kultovní – nejedna žena později o svém vyvoleném mluvila jako o panu Božském. Ačkoliv ho Carrie považovala za jediného a nejlepšího, on se často choval zbaběle a vše završil tím, když dostal strach a utekl z jejich svatby (k tomuto aktu došlo v prvním díle celovečerního filmu). Ona jej ale nakonec stejně opět vzala na milost. Představitele pana Božského pak před oltář dostala až v roce 2012 Tara Lynn Wilson (36), ačkoliv se seznámili už o deset let dříve a v roce 2009 se jim narodil syn Orion. Chris Noth se objevil i v seriálech „Zákon a pořádek“ nebo „Dobrá manželka“.

Foto: Profimedia.cz

Vidíte, jak uhrančivý pohled má pan Božský i o dvacet let později? Foto: Profimedia.cz

Kdo je vaší nejoblíbenější postavou Sexu ve městě?

Reklama

Načítám