Hlavní obsah

Nenávist mezi herečkami Sexu ve městě: Co drsného vzkázala Samantha Carrie?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě blízké přítelkyně, jedna zvídavá holka, druhá sexy domina. Takové jsou role Sarah Jessicy Parker a Kim Cattrall v seriálu „Sex ve městě“. Ve skutečnosti to žádné kamarádky nejsou. Poslední útok vzešel o víkendu od Kim Cattrall a asi tím definitivně pohřbila veškeré přívětivé vztahy.

Článek

Zřejmě poslední hřebík do rakve přátelství – jestli někdy vůbec existovalo – mezi Sarah Jessicou Parker (52) a Kim Cattrall (61) byl zatlučen teď o víkendu. Bratr představitelky Samanthy Chris Cattrall (55) byl nalezen mrtvý na své farmě v Kanadě a upřímnou soustrast bývalé kolegyni vyjádřila i Sarah Jessica Parker.

„Nejdražší Kim, se vší láskou upřímnou soustrast Tobě a Tvým nejbližším,“ napsala představitelka Carrie na sociálních sítích. Ovšem odpověď, jaké se jí dostalo, zřejmě nikdo nečekal. „Moje maminka se mě ptala, kdy mi už ta pokrytecká Sarah Jessica Parker dá konečně pokoj. Neustále mi připomínáš, jak krutá dokážeš být. Řeknu to jasně, pokud jsem to tedy doposud neučinila – nejsi má rodina. Nejsi moje kamarádka. Žádám tě naposled, aby ses přestala přiživovat na naší rodinné tragédii a hrát si na hodnou holku,“ reagovala na vlídný vzkaz Kim Cattrall.

Samantha se trhla

Tohle ale nebylo poprvé, co si herečky legendárního seriálu „Sex ve městě“ (1998–2004) vjely do vlasů. Spory se mezi nimi táhnou už od vysílání poslední epizody před čtrnácti lety, ne-li ještě déle. Na předávání cen Emmy už neseděly ani všechny čtyři pohromadě. Spolu byly jen Sarah Jessica Parker, Kristin Davis (52) a Cynthia Nixon (51). Kim Cattrall seděla na druhém konci sálu.

Fanouškům seriálu to musí připadat až nepřirozené – tuhle čtyřku vídali jako nerozlučné přítelkyně. V reálu by to tak možná mohlo fungovat také, jenže by do hry nesměly vstupovat takové proměnné, jako jsou peníze, sláva, ego a v neposlední řadě i emoce. A tak se stalo, že se proti sobě postavily dvě výrazné povahy, které bojovaly o místo na výsluní. Kdyby šlo o muže, řekli bychom, že se sešli dva kohouti na jednom smetišti.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu vypadaly jako nerozlučné kamarádky, ve skutečnosti tomu tak prý nikdy nebylo. Zleva: Charlotta (Kristin Davis), Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) a Samantha (Kim Cattrall)Foto: Profimedia.cz

Měření dvojím metrem?

Kdykoliv se od skončení seriálu hovořilo o případném pokračování nebo natáčení filmu, Cattrall požadovala větší plat, než do té doby dostávala. Podle ní by bylo fér, aby se úspěch seriálu odrazil na všech honorářích. Tím narážela na to, že Sarah Jessica Parker byla vyplácena nejen jako hlavní představitelka, ale také jako výkonná producentka seriálu. Když se více peněz nedočkala, rozhodla se životní kapitolu „Sexu ve městě“ uzavřít a jít dál.

To jí nemůže mít nikdo za zlé. Navíc se v roce 2008 nakonec podařilo natočit i stejnojmenný film, který měl navázat na osudy hrdinek, a dva roky poté vznikl i druhý díl. Ale sláva srovnatelná se seriálem se už nekonala. Ani přátelství mezi hlavními protagonistkami. Ačkoliv se zdálo, že válečnou sekeru zakopaly.

Foto: Profimedia.cz

Kim Cattrall dala Sarah Jessice Parker dost nevybíravě najevo, co si o ní vlastně myslíFoto: Profimedia.cz

Třetí díl nebude

Vše vygradovalo vloni, když se řešilo, zda se bude, či nebude natáčet třetí pokračování filmu „Sex ve městě“. Po mnoha debatách a přehazování viny z jedné na druhou museli nakonec fanoušci zamáčknout slzu – snímek světlo světa zřejmě nikdy nespatří. Za hlavního viníka je označována právě Kim Cattrall, která prý jako jediná do pokračování nechtěla jít. Ta se ovšem brání: ve skutečnosti to bylo trochu jinak, na roli Samanthy se cítí stará (je o deset let starší než její kolegyně), chce si užít klid a nestojí o hektický život, který provázel natáčení. Druhá strana však tvrdí, že jednání selhala na jejích přemrštěných finančních požadavcích.

V souvislosti s tím také Kim Cattrall dodala, že s ostatními herečkami ze seriálu kamarádky nikdy nebyly. Dokonce prý představitelku Carrie nemůže vystát a velmi by jí prospělo, kdyby byla milejší a pokornější. Zřejmě aby dala svým slovům váhu, nepřijala Kim její kondolenci a upřímnou soustrast, kterou jí Sarah Jessica Parker vyjádřila. Tak tohle je asi definitivní konec všech nadějí o jakýkoliv comeback slavné čtyřky z New Yorku.

Máte rádi seriál „Sex ve městě“? 

Reklama

Načítám