Hlavní obsah

3 tipy na ovocná lízátka pro děti: Zn.: Nejen na party!

Foto: Greta Blumajerová

Vtipnými lízátky budou nadšené děti všech věkových kategorií.Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Chcete dětem přichystat k svačině nějaké překvapení, zpříjemnit jim začátek školního roku či je odměnit za nějaký lepší výkon? Připravte jim hravá lízátka z ovoce i čokolády

Článek

Spojení ovoce i čokolády je skvělou kombinací, která potěší určitě nejen děti, ale klidně i dospělé. Stačí si v kuchyni jen trochu pohrát s vykrajovátky, polevou a barevným posypem a máte hotovo. Naše ovocná lízátka tak můžete přichystat třeba na nějakou oslavu, zahradní slavnost i k narozeninám.

Co budete potřebovat:

Banány, meloun, kiwi, jablko, hroznové víno, čokoládovou polevu, cukrářské zdobení, špejle i nanuková dřívka, pečicí papír, vykrajovátka

Postup:

Základem je využít druhy ovoce, ze kterých lze dobře vykrajovat různé tvary, nebo je snadno napichovat na dřívko. Ideální bude tedy banán, melouny, kiwi i jablka. Na polevu pak rozpusťte kvalitní čokoládu ve vodní lázni nebo si připravte polevu dle vaší chuti. Tu následně namočíte do barevného cukrářského zdobení, kdo má rád, tak lze i do nasekaných oříšků či mandlí. Zkuste to dle naší následující inspirace.

Usměvavé překvapení

Tahle dobrota vypadá nejvíc lákavě, neboť je celá v čokoládě. Je však pravdou, že některé děti překvapí, že uvnitř je trochu kyselejší, neboť základem je plátek kiwi. Uvidíte však, že v kombinaci s čokoládou je velmi lahodné. Doporučujeme však plátky před namočením do polevy nechat na dřívku nejprve trochu zmrazit v mrazáku.

Položte si kiwi na talířek či malý plech vyložený pečicím papírem, aby vám nepřimrzlo k povrchu. Poté jej rychle namočte v rozehřáté polevě, která díky tomu hned ztuhne. Na závěr můžete lízátka ještě popsat či pomalovat jedlými barvami na zdobení perníčků. Děti se určitě rády zapojí i samy.

Foto: Greta Blumajerová

Lízátko se jménem či veselým obličejem? To potěší každou ratolest.Foto: Greta Blumajerová

Ovocné květiny i princeznovská korunka

Chcete pro děti jen něco opravdu zdravého? Tahle lízátka jsou tou pravou volbou. Připravte si ovoce nakrájené na stejně vysoké plátky. Pak z něj vykrajujte květiny a jejich středy, které libovolně vzájemně zaměňte. Na špejli ještě nezapomeňte zapíchnout hroznové víno jako lístek. Pokud máte originálnější vykrajovátka, třeba v podobě princeznovské korunky či auta, rozhodně je neváhejte použít.

Foto: Greta Blumajerová

Tahle svačinka je vskutku zdravá a zároveň veselá.Foto: Greta Blumajerová

Banánová lahůdka

Banán s čokoládou je prostě geniální kombinací, která nemá obdoby. A málokdo jí také odolá. Dětem můžete tuhle lahůdku jednoduše zapíchnout na dřívko a zpestřit ještě barevným posypem, dospělým zase drcenými oříšky či kokosem. Zkrátka, co kdo má nejradši.

Foto: Greta Blumajerová

Banány v čokoládě jsou horkým favoritem.Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Načítám