Hlavní obsah
4,2
(5)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Loupanou pohanku stačí zalít vroucí vodou, přivést k varu a pod pokličkou nechat změknout. Tak z  ní budete mít největší prospěch a v salátu bude krásně sypká.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Salát
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 50 g celeru
  • 1 hrnek pohanky
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
Na odzobu
  • 4 ks rajčat
Článek

Postup

01.

Kořenovou zeleninu oloupejte a uvařte v osolené vodě do poloměkka.  Poté ji nastrouhejte  na hrubém struhadle.

02.

Pohanku zalijte 2 hrnky vroucí vody, 1-5 minut povařte, přiklopte a nechte pod poklicí 15-20 minut stát, než pohanka změkne. 

03.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V míse promíchejte zeleninu, vychladlou pohanku a nasekanou petrželku s olivovým olejem, dle chuti osolte a opepřete a ozdobte rajčaty.

Reklama

Související témata:

Načítám