Hlavní obsah

5 cviků, které z vás udělají bohyni sexu!

Foto: Jakub Jurdič

Iveta si pro vás připravila ukázku z cvičení speciálně pro ženyFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Probuďte v sobě ženskou energii a staňte se bohyní sexu! Máme pro vás pět intimních cviků, které vám s tím pomohou. Zkouška stojí rozhodně za to!

Článek

Máme pro vás něco speciálního! A to, co níže uvidíte, je velmi exkluzivní záležitost. Pozvali jsme si totiž specialistku tantrické jógy mohendžodáro Ivetu Kučerovou: „Připravila jsem si pro vás cviky, které vás oživí uvnitř těla i navenek. Jedná se o jemné a zároveň velmi účinné cvičení pro zdravé a živé pánevní dno – unikátním způsobem propojuje poznatky z oblasti fyzioterapie, psychosomatiky a další,“ vysvětluje lektorka, která představuje sestavu ásan z uceleného systému Mohedžodáro MUDr. Moniky Sičové.

Než se pustíte do cvičení

Měly byste vědět, že mohendžodáro se necvičí v kalhotech či legínách jako klasická jóga, ale spíš v pěkných šatech nebo alespoň v sukni. „To, abyste byly krásné a opravdu ženské, je důležitou součástí celé proměny,“ uvádí lektorka, která toto všechno a více učí ženy na kurzech.

Mohendžodáro není pouze cvičení, ale spojení tance, meditace, cvičení ásan a sdílení v ženském kruhu. Co umí?

  • Pravidelné praktikování má řadu léčivých, omlazujících a zkrášlujících účinků.
  • Harmonizuje hormonální systém, ozdravuje oslabené pánevní dno a ženské orgány, posiluje dráhu ledvin.
  • Celkově navyšuje životní energii a vědomě ji rozvádí po těle.
  • Pomáhá k tomu mít radost ze života, těšit se ze svého těla, jeho energie a přirozené sexuality.

Ásany 2 až 4 jsou především inspirací pro vás, abystě věděly, o co jde. „Doporučuji je spíše provádět s vedením lektorky mohendžodáro, ve spojení s meditací a s podporou ženského kruhu. Jinak mají jen částečný efekt a mohou vám uškodit,“ popisuje Iveta Kučerová.

1. Meditace veselých buněk

Vhodná na začátku dne nebo kdykoli v jeho průběhu pro vylepšení nálady, uvolnění napětí a načerpání nové, pozitivní energie.

Jemné třesení spojené s vizualizací veselých – usmívajících se buněk v různých částech těla – počínaje palcem na noze, konče pramínky vlasů. Nebojte se pořádně roztřást, uvidíte, jak se vám uvolní napětí v těle a do tváře vrátí úsměv.

Foto: Jakub Jurdič

Třeste rukama, tělem, zkrátka rozesmějte své tělo i dušiFoto: Jakub Jurdič

2. Příběh ženství

s aspekty žena kráska / žena ošklivka

Příběh ženství aktivuje srdce, podporuje přijímání svého těla, takové jaké je, s láskou.

Pomocí plynulého dechu rozpohybujte vnitřní svalstvo těla, včetně zapojení pánevního dna (stahem půlek k sobě). Ruce opisují velký kruh od nohou přes rozpažení do vzpažení a zase zpět. „Tato a další ásany odhalují část z tajné sestavy mohendžodáro – ze série cvičení, které muž nesmí vidět, a tance, který muž vidět musí," uvádí Iveta.

Foto: Jakub Jurdič

Při ásanách se hodně aktivuje pánevní dnoFoto: Jakub Jurdič

3. Vnitřní zrak

s aspekty žena kněžka / žena čarodějnice

Podporuje ženskou intuici bez spoléhání se na vnější rádce, navyšuje vědomí, rozvíjí mimosmyslovou komunikaci, velmi ženská intuitivní asána.

Sepněte si prsty tak, jak vidíte na fotce, přiložte stejným způsobem na čelo, aktivujte pánevní dno a přejděte plynule na další cvik níže.

Foto: Jakub Jurdič

Při této ásaně se aktivuje energie třetího oka na čeleFoto: Jakub Jurdič

4. Pohled do vesmíru

s aspekty žena herečka / žena hysterka

Podporuje uvolnění a přijímání emocí, tvořivost, nadhled nad životem, odvahu vypláznout na svět jazyk. Sepněte si ruce před tělem, poté napněte před sebe a zvedněte vzhůru. Pomalu dýchejte a držte narovnaná záda.

Foto: Jakub Jurdič

Ano, přesně tam, do vesmíru směřuje váš pohybFoto: Jakub Jurdič

5. Odpočinek, relaxace

Jeden z nejúčinnějších cviků. Učí ženy, jak správně a dostatečně dlouho relaxovat. Pro cvičení s pánevním dnem platí zásada, že je důležité cvičit krátce a častěji (neplatí tedy čím víc, tím líp, pánevní dno není dobré brát do posilovny), odpočinek by měl trvat minimálně dvakrát tak dlouho než samotné cvičení. Proto se položte na záda, pokrčte kolena, špičky dejte od sebe a prodýchávejte, dokud vám bude příjemně.

Foto: Jakub Jurdič

Na závěr lekce tantrického cvičení je vždy relaxaceFoto: Jakub Jurdič

Co vy na to? Možná jste už připraveny na té posteli zůstat i déle, a nejen samy. A nejen pro cvičení ;-).

Styling: Ivana Pražáková, Make-up: Dáša Kopecká (MA-DA Makeup Network), Produkce: Kateřina Pechová.

Za umožnění focení děkujeme Buddha-bar hotelu (Jakubská 8, Praha 1).

Reklama

Související témata:

Načítám