Hlavní obsah

5 důvodů, proč jsou ženy, které pravidelně sportují, lepší v posteli!

Foto: Profimedia

Skvělá kondice a vysportované tělo je mimo jiné i příslib skvělého sexuFoto: Profimedia

Reklama

Pravidelný sport vám přinese do života spoustu skvělých věcí! Nejenže budete zdravější, šťastnější a krásnější, začne vám to také lépe šlapat v posteli. Co stojí za tím, že aktivní ženy mají lepší sex?

Článek

Žen, které propadly zdravému životnímu stylu a permanentně se udržují fit a v kondici, stále přibývá. Pomalu se totiž všeobecně přichází na to, že takový způsob života má opravdu hodně výhod. A jistě k nim patří i kvalitnější sexuální život.

Proč jsou na tom sportovkyně v posteli lépe?

Cvičení velmi zvyšuje libido

„Když budete pravidelně sportovat, tak se díky vyplavování hormonů štěstí zvaných endorfinů, ke kterému dochází při cvičení, budete celkově cítit lépe. A mimo jiné tenhle proces povede i k většímu sexuálnímu apetitu a prožitku,“ říká osobní trenér a výživový specialista Radek Pajič z Bomton Power Concept.

K tomuto stavu samozřejmě dochází jen za podmínky, že cvičíte skutečně pořádně a naplno. „Musíte si dát do těla. Ať již formou běhu, spinningu, posilování nebo jakéhokoli jiného cvičení, kde tělo musí pracovat ve vyšší intenzitě, než je ta klidová,“ upřesňuje osobní trenér fitness Pavel Dvořáček se soukromou praxí Dfit.

Foto: Profimedia

Kondiční plavání velmi dobře posiluje svaly celého těla a také zlepšuje dýchání, což je při milování jistě potřebaFoto: Profimedia

Bez problému si udrží tempo

Žena, která se zadýchá, i když vyjde schody do prvního patra, těžko bude „udýchávat“ dlouhý intenzivní sex. „Navíc, pokud je žena fyzicky na úrovni díky náročným tréninkům, tak se také méně při milování potí, a tím se cítí více psychicky v pohodě. Pot mnoho žen znervózňuje a odrazuje jejich sexuální touhy,“ popisuje trenér Pavel Dvořáček.

Silné svaly pánevního dna jsou výhra

Velmi zásadní roli mají pro kvalitu ženina sexuálního prožitku svaly jejího pánevního dna. „Mnoho žen, které začaly správně posilovat oblast středu těla a pánve, má lepší prožitky ze sexu jako takového. Doporučuji proto posilování komplexně celého systému středu těla, do kterého spadají i svaly pánevního dna. Provádějte cviky jako podsazování pánve, aktivaci hýžďového svalu a podobně,“ uvádí Pavel Dvořáček.

Foto: Profimedia

Díky pravidelnému sportování také získáte větší sebevědomí, což je příznivé pro mnoho oblastí životaFoto: Profimedia

Důležité je i sebevědomí

„Platí zde přímá úměra, čím lépe žena vypadá – je vysportovaná a pevná –, tím se pravděpodobnost kvalitního sexuálního prožitku zvětšuje, protože se před mužem nestydí a je svá. Ženy, které necvičí a nejsou ve formě co se týče tělesné schránky – pevnost těla, dobře tvarované křivky – mají před muži mnohem větší zábrany a při mužském dotýkání nejsou ve své kůži,“ říká dále Pavel Dvořáček.

Pružnost těla otvírá možnosti

V neposlední řadě je vysportované ženské tělo obvykle také mnohem více flexibilní. A to je samozřejmě jeden z důležitých předpokladů pestrosti při milování. Pokud je žena pružná, bez problému se dostane do pozic, které pro jiné ženy mohou být nepříjemné a náročné.

Sportujete pravidelně :-)?

Reklama

Načítám