Hlavní obsah

5 příznaků emoční nevěry. Pozor, je nebezpečnější než ta sexuální!

Foto: nd3000, shutterstock.com

Emoční nevěra se rozmáhá hlavně kvůli sociálním sítím, internetu a dalším výdobytkům moderní dobyFoto: nd3000, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fyzicky vám partner nezahýbá, přesto může být nevěrný. Emočně! Flirtuje, dopisuje si, možná si v pracovních pauzách až moc dobře rozumí s milou kolegyní. Jak tohle o něm zjistit včas?

Článek

Emoční nevěra je stejně, ale možná i víc nebezpečná, než ta klasická. Nejde totiž jen o fyzickou přitažlivost, ale hlavně o jakési duševní souznění. A zaujetí jinou osobou může váš vztah velmi narušit. Proto buďte ve střehu a odhalte emoční nevěru včas. Tohle jsou její příznaky.

1. Sex je jiný

Váš sexuální život je tak trochu odrazem vašeho vztahu. Takže když se něco v tomto směru změní, nebývá od věci zpozornět. A pozor, rozhodně nemusí jít jen o snížení partnerova zájmu o milostné chvilky s vámi! Zarazit by vás měl naopak i jeho zvýšený zájem o sex, případně změny v jeho potřebách, touhách a preferencích. „Každý vztah je velmi úzce propojený se sexem,“ potvrzuje vztahová koučka Hana Lustíková.

Jedna věc jsou zdravé experimenty v ložnici, druhá nečekaná změna. Pokud jste spolu delší dobu, dobře se znáte, a to samozřejmě platí i pro sex. A jakmile je rapidně jiný, je dost pravděpodobné, že se děje i něco s vaším vztahem.

Foto: Syda_Productions, shutterstock.com

Je to najednou v posteli jiné? Zpozorněte!Foto: Syda_Productions, shutterstock.com

2. Bez mobilu ani ránu

Emoční nevěry se lidé velmi často dopouštějí prostřednictvím sociálních sítí a esemesek. Mobil, tablet, počítač, to jsou prostředky, které k tomu nejspíš váš partner potřebuje.

Změnil se způsob, jakým se svými elektronickými věcmi zachází? Najednou už se jeho mobil nikdy nepovaluje jen tak na stole, neodchází, aniž by vypnul počítač? Když pípne zpráva, rychle si ji čte, i když dřív by ho od večeře něco takového nezvedlo?

„Opatrnost na své elektronické přístroje bývá častým projevem toho, že něco je jinak. Hodně také poznáte podle výrazu tváře, když si třeba čte zprávu. Nepřítomný výraz, nebo naopak jiskra v oku, uculování,“ vyjmenovává vztahová koučka ze Školy pro ženy Hana Wolf.

3. Je uzavřený

Dřív jste si o všem povídali, líčili jeden druhému svůj pracovní den, věděli jste, co toho druhého potkalo a co ho druhý den čeká. A najednou nic. Na otázky typu „jak bylo v práci“ přichází stručné odpovědi, nebo jen zamručení. „Možná i na vaše dotyky reaguje stroze nebo se jim vyhýbá. Tak tomu bývá, když se v blízkosti muže ocitne jiná žena. Má jí totiž plnou hlavu a interakce s vámi mu je proti srsti. Raději se stáhne do sebe, aby mohl být v myšlenkách s ní,“ varuje Hana Wolf.

Foto: lightwavemedia, shutterstock.com

Uzavřenost a neochota s vámi o čemkoli mluvit je dalším varovným signálemFoto: lightwavemedia, shutterstock.com

4. Názorová změna

Máte pocit, jakoby z něj byl jiný člověk. Najednou vidí svět jinak, jeho názory a životní postoje se rapidně změnily (od politických, přes módu až po cokoli jiného). Zničehonic se zajímá o věci, které ho dříve nechávaly chladným, jednoduše se mění názorově. „To bývá jasný signál toho, že se s vaším partnerem něco děje, a je třeba zjistit co,“ tvrdí Hana Lustíková.

Samozřejmě může skutečně procházet jakousi osobnostní přeměnou (lidé se vyvíjejí a mění), ale stejně tak je možné, že jeho názory se mění pod vlivem jiné ženy.

5. Je k vám kritický

Může jít o nenápadné náznaky typu „nechceš zkusit nějaký jazykový kurz?“ či „podívej, koupil jsem ti kuchařku se zdravými recepty“, až po jasnou kritiku, kdy vám řekne, že jste za poslední dobu dost přibrala a měla byste s tím něco dělat.

Najednou ale máte pocit, že na vás vidí spíš negativa, nikdy vás nepochválí, neocení vás, naopak vás spíš kritizuje. Jakoby se mu nelíbilo, kým jste, a rád by z vás měl jiného člověka.

Máte s emoční nevěrou nějaké zkušenosti?

Reklama

Načítám