Hlavní obsah

5 tipů, jak zhubnout do léta bez trápení

Reklama

A je to tady. Počasí se umoudřilo, nechalo nás svléct všechny ty vrstvy oblečení, pod kterými jsme mohli schovávat své oblejší křivky, a spousta z nás se pustila do hubnutí. Jak to do plavek stihnout?

Článek

Nejlepší je opravdu shazovat kila v tandemu. Vzájemná podpora a motivace je totiž v případě hubnutí k nezaplacení. Pokud ale nemáte ve svém okolí nikoho, kdo by se do toho s vámi s nadšením pustil, poohlédněte se například po internetových fórech nebo facebookových skupinách a zkuste se přidat i ke zcela cizím lidem, kteří ale řeší naprosto stejný problém jako vy – být štíhlejší a zdravější.

Změňte svůj jídelníček z gruntu

Téměř vždy je příčinou nadváhy špatné jídlo, jeho skladba anebo objem, který dokážete sníst. Napište si naprosto upřímně všechna jídla a nápoje, které za den nebo týden konzumujete, a zkuste své nesprávné návyky, jak se říká, „narovnat“.

Dopřejte si především zeleninu, kvalitní maso, ryby nebo mléčné výrobky, omezte ovoce, 100% džusy a rozhodně všechny sladkosti, fastfoodové bomby a podobné nepřístojnosti. Svůj jídelníček můžete doplnit i speciálními vyváženými proteinovými jídly a nápojis nízkým obsahem cukrů, které jsou k hubnutí uzpůsobené.

Proteinový nápoj v mnoha příchutích

Buďte v pohodě

„Pozitivní přístup k věci výrazně ovlivňuje i konečný výsledek. Pokud si ale budu říkat, že na mě to nikdy nebude fungovat, že se mi to nikdy stejně nepodaří, je pravděpodobné, že to tak i dopadne. Může se zdát, že není ideální začínat se zásadní změnou životosprávy v období velké stresové zátěže. Pokud se mi ale podaří změnit stravovací návyky, budu se cítit fyzicky i psychicky lépe“, říká MUDr. Ivana Tůmová, odborná garantka KetoDiet, která má s redukcí hmotnosti u obézních dlouholeté zkušenosti.

Pozitivní přístup ovlivňuje konečný výsledek

Dodržujte pravidla

Ať už budete hubnout s ketodietou nebo pomocí běžné úpravy jídelníčku, vždy je potřeba dodržovat jasná pravidla a neustupovat ze svých předsevzetí. Jezte pravidelně, dodržujte pitný režim, choďte cvičit, jezděte na kole... dělejte jednoduše vše pro to, aby se vaše hubnutí nezastavilo. Pro to, aby se vám pravidla snáz dodržovala, si pište všechny své plánované aktivity do diáře a nerušte je. Nezapomínejte, že jsou pro vás a vaše zdraví důležité.

Placka s česnekovou příchutí

Začněte HNED

Jakmile začnete jen uvažovat o tom, že byste měli zhubnout, pusťte se do toho rovnou a neodkládejte začátek svého snažení „až na zítřek“. Teď je ta nejlepší chvíle. A pokud si nevěříte, obraťte se na odborníky nebo se pusťte například do osvědčené proteinové diety, díky které rychle uvidíte výsledky a získáte obrovskou motivaci. MUDr. Tůmová k tomu dodává: „KetoDiet vám může pomoci celý proces změny k zdravějšímu životnímu stylu nastartovat. Vhodná je především pro lidi trpící nadváhou, obezitou, vysokou hladinou cholesterolu a triacylglycerolů či vysokým tlakem. Jídla jsou přesně vyvážená k nastolení hubnutí a jednoduchá na přípravu, kterou zvládne opravdu každý.“

Reklama

Související témata:

Načítám