Hlavní obsah

5 věcí, které vám zničí vztah

Foto: Thinkstock

Hezký vztah je výhra pro životFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska, touha, něha, vztah plný porozumění... Snad každá žena o něm sní. Ale jako všechno v životě i společné soužití má svá pravidla. Jak na to, abychom se vyvarovaly chyb a našeho miláčka neodehnaly? Snadno! Držte se našich 5 rad a váš vztah bude dokonalý!

Článek

1. Věrnost a důvěra nade vše

Mezi nejhorší ohrožení vašeho vztahu patří nevěra. Jestliže vás partner podvedl nebo vy jeho, není něco v pořádku. Pokud už k něčemu takovému došlo, zkuste se ptát, proč se to stalo a jestli je váš vztah natolik silný, že to dokážete ustát. Mějte na paměti, že nevěra je jednou z nejčastějších příčin rozpadu partnerství. S věrností jde ruku v ruce i důvěra. Pokud jeden druhému prohlížíte mobily, vstupujete do e-mailu či prohlížíte Facebook nebo icq, navzájem se špehujete a pozorujete na každém kroku, může se stát, že to na vás nejen praskne, ale že se druhému zprotivíte. Následky jsou jasné!

2. Časté hádky

Hádkám se ve vztahu nevyhnete. Pokud se ale dostanete tak daleko, že jsou mezi vámi konflikty na denním pořádku, i když jsou to třeba jen malichernosti, váš vztah postupně rozloží. Nejhorší je, když jeden mlčí a odmítá problém řešit, zatímco ten druhý se mu za to nejrůzněji mstí, nebo dokonce používá k dosažení svého vydírání, u žen jsou to nejčastěji slzy.

Foto: Thinkstock

Nenechte se ovládnout nedůvěrou a žárlivostíFoto: Thinkstock

3. Závislost? To je smrt!

Dalším problémem je, když se stanete na svém partnerovi závislá. Pokud zapomenete na své zájmy, kamarádky a přátele, časem se vám to vymstí. Pamatujte si, když budete pořád spolu, začnete si být časem lhostejní.

4. Neodpouštění a žárlivost

Když budete pořád dokola druhému připomínat jeho prohřešky z minulosti na úkor řešení přítomnosti, daleko se nedostanete. Nikdy se vám nepovede vyřešit to, co vás trápí právě teď. Žárlivost ve zdravé míře je v pořádku. Pokud ale neustále žijete tím, že vás ten druhý podvádí, máte zřejmě nízké sebevědomí. Pracujte na něm, třeba i s pomocí odborníka.

5. Málo mazlení a neschopnost vyjádřit se

Je známou věcí, že dotyky jsou léčivé a v dlouhodobých vztazích hrají velkou roli. Mazlení je dokonce důležitější než samotný sex. Když ve vztahu chybí, jste na nejlepší cestě k odcizení. Ohrozit vztah lehce může i to, když nedokážete říct, co byste si přáli, co vás trápí. Začnete se cítit frustrovaná. Ale ten druhý není přece jasnovidec. Svěřte se se svými starostmi a nebojte se vyslovit svá přání.

Co podle vás nejvíc ohrožuje vztah? Děje se vám něco podobného v tom vašem? Napište nám na info@prozeny.cz, jak jste to s partnerem zvládli. Těšíme se na vaše řešení!

Související témata:

Načítám