Hlavní obsah

Má partner málo sexu? Poznejte to včas!

Foto: thinkstock

Nedostatek sexu způsobuje v partnerských vztazích problémyFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se pozná muž, který má nedostatek sexu? Vzdouvá se mu poklopec? Jó, kdyby to bylo tak jednoduché! Příznaky toho, že milostně strádá, jsou mnohem komplikovanější! Na těchto 5 znaků si dejte pozor!

Článek

Muži se o sex většinou bez obalu přihlásí ohmatáváním svých drahých poloviček, což patří mezi jednoznačné signály milostného tokání. A ty nejednoznačné? Zde jsou!

1. Není schopný soustředit se

Špatná koncentrace je indikátorem absence milování číslo jedna. Tu poznáte tak, že je muž totálně rozladěný, dělá samé „kiksy", je schopný strčit do pračky i kočku... Jediný způsob, jak si muž může vyčistit hlavu a vrátit se k normálu, je mít sex, reálný sex. Když se mu ho nedostává, je nevrlý. „Na tělesné úrovni se může objevit nechutenství a nespavost, zvýšená únava,“ objasňuje psycholožka Martina Porkertová z pražského Institutu pro výzkum rodiny. Nebo… Touha po druhém pohlaví mu může vztyčit vlajku během filmu s lechtivou scénou. Vždyť erekce je přirozeným důsledkem pohlavního vzrušení, které nelze navodit vůlí.

Foto: thinkstock

Je nesoustředěný a podrážděný? Zkuste s tím něco udělat!Foto: thinkstock

2. Je iniciátorem hádek

Podle Porkertové se emocionální doprovod nedostatku sexu může projevovat i žárlivostí, čili sexuálně strádající muž má pocit, že mu žena spí s někým jiným. Doprovází ho strach z toho, že ho opustí, rozhořčení, smutek, pocit méněcennosti, vlastní neschopnosti a podobně. „Tyto pocity bývají často nevědomé a navenek se projevují vznětlivostí, podrážděností až agresivitou, nervozitou či pocity permanentního stresu bez zjevné příčiny,“ popisuje psycholožka.

Nejhorší na tom je, že když muž nemá sex, je celkově nervózní a nesvůj. Ale podobně nepoužitelně se chová, pokud ho válcují pracovní neúspěchy. „Muži často používají svou sexuální energii jako cestu k vybití svých potlačovaných emocí, potřebují se zbavit napětí, chtějí jen ten samotný sex,“ říká kalifornská psycholožka Barbara De Angelis. Proto je někdy těžké rozeznat, zda je muž nesvůj kvůli nedostatku sexu, nebo uznání, kterého chce sexem dosáhnout.

3. Abnormálně pracuje, jí nebo pije

„Problematické bývá kompenzační chování, kdy se nedostatek sexu řeší přejídáním, nadměrným užíváním alkoholu nebo neúměrným pracovním nasazením,“ objasňuje Martina Porkertová, čímž odhaluje příčinu toho, proč dlouhé vysedávání v baru působí na frustrovaného muže jako balzám na duši.

4. Přetlak řeší masturbací

„Při deficitu milování může člověk cítit fyzické napětí, od kterého si, jak doporučuje většina sexuologů, může pomoci masturbací,“ říká psycholožka Porkertová. V tom případě jsou možnosti dvě. Buď to nic neznamená, onanuje přece každý, nebo dotyčný opravdu trpí nedostatkem sexu a masturbuje, protože nemá jinou možnost.

Že to s leštěním nádobí bere opravdu vážně, poznáte třeba tak, že nápadně ubývá lubrikační gel nebo v umyvadle či vaně najdete překvapení. „Jsem se tuhle nestačila divit, když jsem vytáhla chomáč vlasů ze sifonu. Byl slepený chlupy a spermatem,“ svěřuje se Klára. „Poprvé jsem byla v klidu, podruhé už mi to začalo vrtat hlavou, potřetí jsem se ho šla rovnou zeptat, jestli jako neví, že sperma v kombinaci s tím vším fakt ucpává odpad,“ popisuje mzdová účetní.

Foto: thinkstock

Když začne mít muž nezvykle mnoho hanlivých narážek na ženy, zřejmě mu tlačí sperma na mozekFoto: thinkstock

5. Má sexuální narážky

„To je typický příznak sexuálního absťáku: chlap začne mít hloupé kecy, šovinistické průpovídky a narážky, protože mu i pepřenka připomíná ženskou,“ říká čtenář Láca. To potvrzuje i odbornice. „Když se v partnerově standardním chování objeví změny ve směru výše uvedených příznaků, navíc doprovázené i větším počtem sexuálních narážek a vtípků ve společnosti, je vhodné uvažovat o tom, že jejich příčinou může být partnerova nespokojenost se sexuálním životem.“ To je ale ostatně i otázka na vás: Kdy jste se vy dva milovali naposledy? Nebylo to minulý měsíc?

Každopádně indikátorů nedostatku sexu je mnoho a nedají se generalizovat, protože každý je jiný. Martina Porkertová však radí, že pokud máte podezření na sexuální strádání svého milence, najděte si vhodnou a klidnou chvíli (nikoli po hádce nebo po nevydařeném milování) a partnera se citlivě, ale na rovinu zeptejte, chcete-li znát odpověď. „Ani vtipné zhodnocení nejmenovaného znalce, že – pokud žena nabídne a muž neodmítne, je to známka toho, že měl před tím nedostatek – totiž nemusí platit stoprocentně,“ uzavírá psycholožka.

A co vy, podle čeho poznáte, že muži „hučí v poklopci“?

Reklama

Načítám