Hlavní obsah

7 důvodů, proč muži milují mrchy. Patříte k nim také?

Foto: Olena Zaskochenko, Shutterstock.com

Proč muž tak často citově přilne k naprosté mrše? Už to víme!Foto: Olena Zaskochenko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrcha nelže, nepodvádí a neklame – jen zná svoji hodnotu. Proč jsou z ní muži doslova paf? Jejich obdiv má kořeny u sedmi důvodů. Tomuhle se říká neuvěřitelný motiv a láska…

Článek

Známá mediální osobnost a spisovatelka Sherry Argov, která má vlastní pořad v kalifornské rozhlasové stanici, tvrdí, že muži milují potvory. Její kniha na toto téma se stala světovým bestsellerem. Britská sexuoložka a neméně populární vztahová a sexuální poradkyně Tracey Cox říká něco podobného. „Chcete-li muži opravdu udělat radost, buďte krásná, sobecká, panovačná a nestydatá,“ nechává se slyšet.

V překladu to znamená, že mrcha vítězí. Ale proč vlastně? Přemýšleli jste někdy o tom, proč muži obdivují zlobivé holky? Podle sexuálního kouče Seana Jamesona z irského Dublinu to může mít sedm důvodů.

1. Muži milují přímá sdělení

„Mrcha ví, co chce, a jde za tím, respektive neztrácí čas vztahy, které nikam nevedou,“ prvotně popisuje kouč s tím, že její rozhodnost šetří spoustu času oběma stranám. A muži milují, když žena jde přímo k věci – a když nepotřebuje souhlas okolí k tomu, aby se chovala tak, jak se chová. Vlastní úsudek zvyšuje její hodnotu.

2. Muži si rádi hrají

Ona, rozhodná a cílevědomá osobnost, on, opilý jejím postavením – v trochu podřízené roli. Nebo obráceně. (I mrcha se někdy může tvářit jako submisivní světice.) Protiklady se mohou přitahovat. Podle kouče je podobné spojení ideální, pokud se žena projevuje na veřejnosti nějakým způsobem, který v soukromí popírá. Příklad za všechny? Nedostupnost venku, princezna v posteli. Jak chlípné!

Foto: vladee, Shutterstock.com

Venku nedostupná, doma sexuální bohyně. Koho by to nefascinovalo?Foto: vladee, Shutterstock.com

3. Muži potřebují prostor a volnost

Nejen Sherry Argov hlásá, že muži jsou mnohem aktivnější, když si myslí, že si musí vydobýt ženin čas, než když jim ho žena nabízí jako na dlani. Udržuje je to ve střehu a v podstatě i vzrušuje. Vždyť jejich přirozený instinkt zní „usilovat“. Motivace je holt důležitá.

4. Muži chtějí parťáka, ne loutku

Ty tam jsou časy, kdy žena tiše kývala a souhlasila s názorem muže, ať byl jakýkoli. Dnes, pokud má žena své vlastní zájmy a názory, je flirtování a život s ní mnohem zajímavější. Jestliže máte dojem, že prosazování vlastních názorů, nebojácnost a divokost nejsou znaky ženy – potvory, tak koho? Hodná holka, na které se dá dříví štípat, se ozve jen velmi těžko… Heslo tedy zní: Trvalý souhlas se vším je nežádoucí povolnost. Divíte se, že holky jdoucí proti proudu jsou víc v kurzu?

5. Muži nutně musí dobývat

Dát někomu něco zadarmo? Ale kdeže! Potvora má povědomí o lehké manipulaci a působí dojmem, že není snadné ji získat. Muže cíleně chválí (ne zase moc) slovy: „Jsi neuvěřitelně chytrý“ nebo „Tvůj názor pro mě hodně znamená“. Tohoto zájmu a následného napětí si pánové velmi cení, neboť pro ně má hodnotu jenom to, o co musí usilovat nebo bojovat. S tím souvisí i situace při sexu. Mrcha není postelová hračka a nedovolí, aby muž měl vždycky navrch. Proč to muže láká? Prostě je to sexy. Nic víc.

Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Potvora zná dobře svoji cenu. Nezabývá se vztahy, které ji nezajímajíFoto: oneinchpunch, Shutterstock.com

6. Někteří opakují model z dětství

Podle Seana Jamesona se může stát, že muž také není schopen vymanit se z cyklu, na který je zvyklý z dětství. Pokud u nich v rodině velela maminka, může mít pocit, že to samé potřebuje i v dospělosti. I tohle může být důvod, proč muž miluje potvory…

7. Muži si rádi ulevují

Hypotéky, děti, kariéra, zabezpečení rodiny, starost o její chod… „Muži jsou pronásledovaní a je na ně vyvíjen velký tlak. Proto mají rádi ženy, které se jen tak nedají, nebo které na sebe převezmou aspoň část odpovědnosti za svůj nebo partnerský život,“ uzavírá Sean Jameson. Patříte k nim?

A co vy, myslíte si, že muži milují potvory? Hlasujte v anketě!

Reklama

Související témata:

Načítám