Hlavní obsah

7 nápadů, které usnadní život v kuchyni

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Kombinací skříněk s dvířky a otevřených polic dosáhnete dynamičtějšího a zajímavějšího vzhledu kuchyňské linkyFoto: XLMX obchodní s.r.o.

Snad nikde jinde v domácnosti tolik nezáleží na správné organizaci prostoru a chytrých pomocnících, jako je tomu v kuchyni. Správné vybavení usnadňuje práci, zvyšuje komfort a šetří čas, který pak můžete věnovat svým blízkým nebo zábavě. Inspirujte se našimi praktickými tipy.

Článek

Jako mnohokrát v životě, i v kuchyni platí, že kouzlo spočívá v drobnostech. Následující nápady možná nejsou kdovíjak ohromující, o to víc budete překvapeni, jak vám zpříjemní každodenní kuchyňský provoz.

Pro funkci i vzhled

Otevřené úložné prostory se sice hůře udržují, ale kuchyňský prostor oživí, a navíc jsou praktické. Máte díky nim okamžitý přehled a vše po ruce. I proto je v současnosti trendem nahrazovat horní skříňky, nebo alespoň jejich část, policemi. Vystavte si takto nejpěknější kousky nádobí, prkénka a pomůcky ze dřeva, květináče s užitkovými rostlinami… Poličky pak zároveň poslouží jako dekorativní prvky.

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Dřevodekory prostor zútulní, police v barvě stěny zase nezmenší opticky prostor. Nástěnná police v dekoru dubu, 629 KčFoto: XLMX obchodní s.r.o.

V závěsu

Podobný uživatelský komfort poskytují i závěsné systémy, které jsou ideální pro skladování kuchyňského náčiní, ale i toho, co v kuchyni potřebujete nejčastěji: kořenky a nádobky na dochucovadla, bylinky v závěsných květináčích, chňapky a utěrky, nejpoužívanější kousky nádobí atp. Přesně vidíte, kde co máte, a navíc je to vše snadno dostupné.

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Uspořádání závěsných prvků v systému jen jen na vás. Získáte tak úložný prostor na míru. Závěsný systém Chester, od 69 KčFoto: XLMX obchodní s.r.o.

Specialisté ve svém oboru

Pořádek je způsob, jak maximálně využít prostor. Proto se vyplatí investovat do nejrůznějších organizérů a speciálních vložek na příbory či talíře, které do zásuvek vnesou řád. Ve skříňkách zase možná oceníte nejrůznější koše a boxy, díky nimž se nebudete muset složitě probojovávat obsahem k položkám, které jsou uloženy vzadu.

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Kromě organizérů a vložek se při udržování pořádku osvědčí také skleněné dózy na potraviny. Dřevěný příborník Gerda, 139 KčFoto: XLMX obchodní s.r.o.

Malý pomocník, velký efekt

Dřez je neustále na očích, o to důležitější je mít vše hezky srovnané. Pokud nemáte speciální zásuvku na houbičky, kartáče a mycí prostředky, můžete si udržet pořádek variabilním závěsným držákem. Kartáč i houbička do něj padnou jako ulité…

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Výhodou tohoto držáku je flexibilita. Můžete ho zavěsit za hranu dřezu i kuchyňskou baterii. Držák na houbičku Flexy, 129 KčFoto: XLMX obchodní s.r.o.

Vše v jednom

Mít hezky pohromadě to, co spolu souvisí, je k nezaplacení. Milovníkům vína proto jistě přijde vhod polička, kde mohou nejen skladovat láhve vína, ale před jejich otevřením tu „popadnout“ vývrtku a skleničku a pak už si jen vychutnávat sommeliérský zážitek. Bonusem je nápadité designové zpracování.

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Kruhový tvar zjemňuje strohost materiálu. Takový kousek kuchyni parádně oživí. Kovový regál na láhve Billy, 3499 KčFoto: XLMX obchodní s.r.o.

Čistota půl zdraví

Protože v kuchyni pracujete s potravinami, je hygiena velmi důležitá. O její maximalizaci se postarají mimo jiné odpadkové koše s bezdotykovým otevíráním. Jsou vhodné na schraňování organických zbytků nebo třeba znečištěných obalů. Automatické otevření víka zajišťuje senzor.

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Tenhle šikovný „chlapík“ vždycky pozná, že ho potřebujete. Stačí se přiblížit... Odpadkový koš Paul se senzorem, 1499 KčFoto: XLMX obchodní s.r.o.

Vlastníma rukama

Pořád v kuchyni bojujete s nedostatkem místa? Ať už je to způsobené malou odkládací plochou, nebo chybějící spíží, vyřešíte to snadno závěsnými košíky. Využití vertikálního rozměru šetří místo. A navíc si tohoto pomocníka zvládnete hravě zhotovit sami. Návod najdete na https://www.moebelix.cz/c/zavesny-kosik-na-ovoce-a-zeleninu.

Foto: XLMX obchodní s.r.o.

Hledáte místo pro ovoce či zeleninu? S tímto kouskem budete mít rajčata a papriky vždy po ruceFoto: XLMX obchodní s.r.o.

Reklama

Načítám