Hlavní obsah

8 vlastností výjimečného muže. Máte ho doma? Gratulujeme vám!

Foto: Thinkstock

Existuje vůbec výjimečný muž? A jaký je?Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaké vlastnosti dělají z průměrného muže toho skvělého a nejlepšího? Dávné přání všech žen, „aby byl hodný“, patří k velkým klišé. Časy se mění a muži s ním. Teď se ti výjimeční liší osmi schopnostmi!

Článek

Osm žen definovalo, co si představují pod pojmem vzácný muž. Co mu nesmí chybět?

1. Pozitivní postoj

„Myslím si, že dobrý člověk, který je spokojený se svým životem, vyniká pozitivním přístupem, čímž se zcela odlišuje od negativně smýšlejících vrstevníků,“ myslí si pětadvacetiletá Karolína s tím, že s takovým mužem je radost sdílet život, protože vás s úsměvem podpoří a bude okolo sebe šířit dobrou náladu.

„Já toto v dnešní době plné negací a zloby považuji za klíčovou schopnost dokonalého muže, protože tam, kde je on, máte chuť být taky,“ krčí rameny.

2. Vnímavost

„Kombinace zdvořilého slušňáka ohleduplného k potřebám partnerky s chlápkem, který se jí umí zastat? Sen,“ popisuje Dana, třicetiletá bankovní úřednice.

„Dneska jsou to samá sprostá slova a afektované statusy na sociálních sítích, ale základy slušného chování už nemá skoro nikdo,“ říká Dana, která výjimečnost vidí ve špetce „staré školy“. „Oldřich Nový? To už je uzavřená kapitola, ale jedno procento z něj do každého muže současnosti, prosím,“ zasněně uzavírá.

Foto: Thinkstock

Vnímavost je mužská vlastnost, kterou každá žena oceníFoto: Thinkstock

3. Zaujatost pro vztah

„Výjimečný muž? Takový se vám dívá do očí, když mluvíte. Dělá to proto, že ho zajímá, co říkáte. A je jedno, jestli je to na první schůzce nebo při večeři u příležitosti desetiletého výročí,“ vypráví dvaatřicetiletá Lucka a pokračuje.

„Nevyhýbá se přímým otázkám, má aktivní přístup k rozhovorům. „S takovým mužem chcete trávit čas. Ti falešní, kteří si na partnery jenom hrají, už dávno přestali bavit,“ dodává operátorka.

4. Věrnost

„Ulítnout může každý, ale víme, že sexuální apetit je u některých panáčků přímo vrozený. Takové nebrat. Nezměníte je. Spíš si najděte již vybouřeného, který nebude mít pocit, že nic nezažil. Takový mluví o rodině rád a s respektem,“ myslí si devětadvacetiletá Gábina, učitelka mateřské školy, a pokládá otázku: „Kolik jich takových znáte?“

5. Zásadovost

„Ten, který zůstane věrný svým názorům, svému slovu, a hlavně sám sobě, to vyhrává na celé čáře. Žádné výmluvy a zlehčování, prostě jen činy,“ popisuje třiatřicetiletá Adéla s tím, že tohle je přesně ten typ muže, na kterého se můžete spolehnout a který ve vás vzbudí respekt. „Jenže takový je vzácnost,“ vzdychá finanční poradkyně.

6. Poctivost

„I když se říká, že s poctivostí nejdřív pojdeš, aspoň ta vztahová by měla patřit k základům,“ uvádí sedmatřicetiletá prodavačka Hanka, podle které sice brutální upřímnost není nejlepší politikou, ovšem čestné jednání ve vztahu dnes vyznává jen malé procento mužů. „Výjimky nestaví svoje partnerství na lžích a podvodech,“ myslí si Hanka.

Foto: Thinkstock

Poctivý muž je snem mnoha žen. Aspoň doufáme...Foto: Thinkstock

7. Sebevědomí

„Výjimečný muž není mistrem světa, ale má jistotu, kým vlastně je,“ vypráví pětatřicetiletá překladatelka Petra. „Moje kamarádka se třeba teď rozvádí, protože její manžel upadl do depresí, když přišel o práci. Ona má tři zaměstnání, stará se o něj i o dítě, ale už došly síly i jí. Totiž, trvá to roky. Přijde mi, že muži současnosti neumějí řešit běžné problémy,“ krčí rameny Petra.

8. Zodpovědný k rodině i financím

„Neříkám, že zodpovědní muži nejsou. Jsou, ale taky jich je spoustu dětinských, kteří si ve čtyřiceti letech hrají na mladíky. Dospělý muž ví, že nadešel ten správný čas vyrůst a převzít zodpovědnost,“ zdůrazňuje osmou vlastnost výjimečného muže jednatřicetiletá herečka Ivana.

A jak to vidíte vy? Jak vypadá výjimečný muž současnosti?

Načítám