Hlavní obsah

Abeceda jarních trendů: od A po M!

Foto: F&F

Styl hippie je aktuální i dnesFoto: F&F

Reklama

Jaro je ještě v nedohlednu, ale zahřát se můžeme i jinak než jen sluníčkem. Co třeba pohledem na krásné módní kousky, které ovládnou následující sezonu? Pojďte se s námi podívat na výběr toho nejlepšího, co se během několika týdnů začne pomalu objevovat v našich obchodech. A abychom na žádný trend nezapomněli, vezmeme to pěkně písmenko po písmenku. Dnes se zaměříme na A - M.

Článek

A... AŽ NA ZEM

Plánujete si na jaro pořídit novou sukni nebo rovnou šaty? Pak byste určitě neměly zapomenout na ty ultra dlouhé, které sahají až na zem. Navíc v nich nemusíte řešit nedokonalé nožky nebo celulitidu.

B... BATIKA

Ještě pořád máte v živé paměti dobu, kdy jste se marně snažily batikovat oblečení? Vsaďte raději na hotové kousky, které přeci jen vypadají precizněji (pokud tedy nejste výjimečně zručné). Nejkrásnější je batika na lehkých saténových materiálech. Nás oslnily šaty od značky Bandolera.

C... COPY

Jarním účesem číslo jedna je ležérní cop spletený na stranu. Máte ho za chviličku hotový a vypadá božsky. A že se vám zrovna moc nevyvedl? Tím lépe. Cop by neměl být příliš uhlazený. Když slušel modelkám na přehlídce Miu Miu nebo Alexandra Wanga, proč ne taky vám?

D... DŘEVÁKY

Dřeváky jsou zpět a v ještě krásnější formě než kdy jindy. Ve všech možných variantách a barvách je najdete třeba v jarní kolekci Baťa. Často se objevují také v denimovém provedení.

E... ETNO

Za zmínku stojí prvky etno stylu, které se objevily v jarní kolekci L.A.M.B., za kterou stojí zpěvačka a návrhářka Gwen Stefani. Ta do svých modelů promítla úžasné africko-karibské prvky. Krásné vzory, co říkáte?

F... FLÓRA

Zdálo se, že té květinové záplavy bylo loni dost, ale opak je pravdou. Motivy flóry jsou zpátky, i když v trochu jiném provedení. Duo Dolce a Gabbana proměnilo modelky v sexy zahradnice s šátky na hlavách a šik holinami na nohou.

G... GEOMETRIE

Také jste jí ve škole příliš neholdovala? V téhle formě se vám bude geometrie zaručeně líbit. Svá místa si našla nejen na přehlídkových molech v podání Sonii Rykiel, prorazila si i cestu do obchodů. My jsme se zamilovali do úžasných trojúhelníčků na šatech H.

H... HIPPIE

Léto jako ve Woodstocku, alespoň po stránce módy, můžete zažít se super kousky z kolekce F Bohémské šaty, květinové potisky, džíny do zvonu a nepostradatelné vestičky – to všechno k éře hippies neodmyslitelně patří.

CH... CHARLIE GIRL

Styl, který bodoval v sedmdesátých letech, si našel místo mezi trendy roku 2011. A jeho poznávací znamení? Kalhotové, ideálně trojdílné dámské kostýmy s vestičkou, kterými proslula módní ikona Bianca Jagger.

I... INKOGNITO

Co by to bylo za jarní sezonu bez pořádných brýlí? Trendy velí – čím větší a zajímavější, tím lepší. Nedržte se jen klasických pilotek a nebojte se vyzkoušet brýle s nádechem retra. Zajímavý pohled na svět měly třeba modelky na přehlídce značky Fendi.

J... JEANS

Ani bez denimu to nejde! Zkuste ale nechat odpočinout klasické džíny a vsaďte spíše na džínové košile, které se nosí zastrkané s topem vespod. A nezapomeňte si nechat vrchní knoflíčky rozepnuté!

K... KŮŽE

Módní stránky okupovala na podzim i v zimě, teď se přesouvá do období jara. Kůže je zkrátka IN. A nemusí být jen černá, na jaře vám více bude slušet v hnědém, béžovém nebo jinak barevném provedení.

L... LAKY

K jarní i letní sezoně patří zářivé barvy, ale protože letos bude móda trochu umírněnější, vynahraďte si to alespoň barevnými nehty. Sytě růžová, lososová, korálová, fuchsiová ale i tyrkysově modrá – to vše je povoleno. Lakujte, seč vám síly (laky) stačí.

M... MAROKO

Chybět nesmí ani trocha orientu. Se splývavými materiály, výraznými náušnicemi a širokými kovovými náramky se budete cítit jako z Pohádek tisíce a jedné noci. Krásné šaty objevíte v F, v Marks and Spenceru potom seženete úžasné tuniky.

Naladila jste se na tu správnou módní notu? Výborně! Zítra totiž pokračujeme s druhou polovinou abecedy!

Reklama

Související témata:

Načítám